Γειτονικοί Δήμοι

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

By  | 

Ο διαβήτης αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη και το οποίο επιφέρει σημαντικούς περιορισμούς στην καθημερινότητά τους. Μόνο στην Ελλάδα νοσούν περίπου ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας. Για αυτό τον λόγο η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει μέσα από διεθνείς δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και της πρόληψης.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης εφέτος συμμετείχε για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα με έναν συμβολικό τρόπο στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) «Όλα τα φώτα στον διαβήτη!»

Σε αυτό το πλαίσιο φωταγωγήθηκαν σε μπλε χρώμα το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και το Δημοτικό Κατάστημα Λυκόβρυσης. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο δίνει καθημερινά μάχη στα νοσοκομεία, προκειμένου να σώσει ζωές,συμβάλλοντας καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds