Γειτονικοί Δήμοι

2η ψηφιακή ομιλία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου: «Παγκόσμια Ημέρα για την παρεμπόδιση της εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις» – Πέμπτη 12 Νοεμβρίου – 19:00

By  | 

Η 6η Νοεμβρίου σηματοδοτείται ως «Παγκόσμια Ημέρα για την παρεμπόδιση της εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις».

Ειδικά εν μέσω της παρούσας συγκυρίας, το περιβάλλον και τα μνημεία πολιτισμού διεκδικούν τη φωνή τους ως τα συχνά αθέατα ή λησμονημένα θύματα των περιβαλλοντικών προκλήσεων και επίσης των αναταραχών και εμπλοκών στο πέρασμα της Ιστορίας, στρέφοντας το βλέμμα στη δράση διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, στην κατάρτιση διεθνών συμβάσεων και στην υιοθέτηση καλών πρακτικών όχι μόνο διαχείρισης και ανάδειξης αλλά και προστασίας και διαφύλαξης του περιβαλλοντικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο κατά τη διάρκεια της ειρηνικής περιόδου όσο και στην περίπτωση ενόπλων συρράξεων.

Η μνήμη της ανθρωπότητας έχει πολιτιστική ταυτότητα.

Το παραπάνω πλαίσιο θα αποτελέσει εφαλτήριο ενός ψηφιακού στρογγυλού τραπεζιού με εξέχοντες ομιλητές την κα Αντωνία Ζερβάκη, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους ΔΣ του Ελληνικού Σωματείου «Μπλε Ασπίδα» και τον κο Μανόλη Κορρέ, ακαδημαϊκό, αρχιτέκτονα  και ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, πρόεδρο της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακρόπολης.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex.

Δηλώσεις συμμετοχής για σύνδεση την ημέρα της ομιλίας στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο:

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds