ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ο Άγγελος Ανδριανός τραγουδά τον «Πλούτο» της Πέννυς Μπαλτατζή.

By  | 

Ο Άγγελος Ανδριανός είναι ένας  ταλαντούχος ερμηνευτής και εξαιρετικός μουσικός, που είναι γνωστός στο αθηναϊκό κοινό για τα  πολύ επιτυχημένα του live.

Αυτό τον καιρό «συναντά» δισκογραφικά αλλά και ζωντανά σε εμφανίσεις,  την υπέροχη τραγουδίστρια και δημιουργό Πέννυ Μπαλτατζή, η οποία υπογράφει το νέο του single με τίτλο «Πλούτος». Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Δημήτρης Σιάμπος. Έπαιξαν οι μουσικοί Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Κώστας Πατσιώτης (κοντραμπάσο), Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά), Νίκος Μέρμηγκας (μπαγλαμά) και Δημήτρης Σιάμπος (κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα). Στη δεύτερη φωνή  η Πέννυ Μπαλτατζή. Η ηχογράφηση και η μίξη έγινε από τον Νίκο Κόλλια (Antart Studios) και το mastering από τον Ανέστη Ψαραδάκο (Athens Mastering).

«Να είσαι πλούσιος σημαίνει

να έχεις την πόρτα σου ανοιγμένη
κι όλα τα υπάρχοντά σου έξω να σαρώνει ο βοριάς
Να μπαίνεις μπούνια με τα χίλια
να γράφεις στην αγάπη μίλια
και σε κανέναν ούτε ρέστα δε χρωστάς…»

Ακούστε το εξαιρετικό τραγούδι

https://www.youtube.com/watch?v=QIPdjj_ublY

Ο «Πλούτος»  είναι ένα χαρούμενο up tempo τραγούδι, που σίγουρα θα το τραγουδάμε όλο το καλοκαίρι. Η οπτικοποίησή του έγινε από τον Χρήστο Τζούτη σε παραγωγή της Lamda 3 Creative Studio. Διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιάννης Παπαναστασόπουλος και βοηθός βίντεο η Αμαλία Κωβαίου. Το styling είναι της Κυριακής Παυλίδου ενώ το make up της Αυγής Λάκου.

Τη θετική τους ενέργεια στο γύρισμα του video clip έδωσαν η δημιουργός του τραγουδιού Πέννυ Μπαλτατζή, αλλά και η Γιώτα Τσιμπρικίδου – σε ρόλο χορευτικό!

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Ανδριανό

Με καταγωγή από το Άργος ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη μουσική. Σπούδασε πιάνο, κιθάρα και θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Άργους και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής, ακολουθώντας το δάσκαλό του και στο ψαλτήρι. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την παραδοσιακή μουσική.

Η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική, τον οδήγησε στο «Πανεπιστήμιο Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη όπου φοίτησε στο «Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης». Εκεί βρέθηκε στο πλευρό του μεγάλου Πρωτοψάλτη Χαρίλαου Ταλιαδώρου όπου συνέχισε τις σπουδές της Βυζαντινής Μουσικής. Παράλληλα άρχισε την επαγγελματική του ενασχόληση με τη μουσική, τραγουδώντας και παίζοντας πιάνο και κιθάρα σε μουσικές σκηνές και ρεμπετάδικα στη Θεσσαλονίκη, το Άργος και το Ναύπλιο. 

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, εργαζόμενος ως καθηγητής μουσικής σε σχολεία της Αττικής. Παράλληλα δούλευε ως τραγουδιστής και μουσικός σε μουσικές σκηνές συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις σπουδές του στο «Σύγχρονο Τραγούδι» και τα Ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.


Ο Άγγελος εκτός από το Πανεπιστημιακό του πτυχίο είναι πτυχιούχος Φωνητικής-Σύγχρονου Τραγουδιού, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκα), Ενοργάνωσης, Σύνθεσης και Πιάνου. Εκτός από πιάνο και κιθάρα παίζει ακόμα μπουζούκι, ακορντεόν, φυσαρμόνικα και ηλεκτρικό μπάσο. Είναι επίσης καθηγητής φωνητικής-σύγχρονου τραγουδιού.

Ο Άγγελος Ανδριανός στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία έχει πολύ σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες και σημαντικούς ερμηνευτές όπως οι Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Τάκης Σούκας, Αλέκα Κανελλίδου, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Λάκης Παπαδόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Πλιάτσικας, Κώστας Φέρρης και άλλους.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds