Περιφέρεια Β.Αττικης

Σύμφωνο Συνεργασίας για την υλοποίηση στρατηγικών δράσεων και παρεμβάσεων για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Ηρακλής Μοσκώφ

By  | 

Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε στενά  με τον Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων και δημιουργούμε δομές, προγράμματα και δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρό τους την προστασία και υποστήριξη θυμάτων εμπορίας»

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Ηρακλής Μοσκώφ.

 Στο σύμφωνο συνεργασίας υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας  θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, με ειδική μέριμνα για ανήλικα θύματα, η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών της Περιφέρειας για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας, καθώς και η πραγματοποίηση πρωτοβουλιών υποστήριξης στοχευμένων δράσεων επανένταξης θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε τον κ. Μοσκώφ για τη συνεργασία και επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε κοινωνικά ζητήματα και θέματα που αφορούν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον τον διαβεβαίωσε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής θα συνεργαστούν στενά μαζί του για να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι προβλεπόμενες δράσεις και τα προγράμματα που αφορούν στην καταπολέμηση της εμπορίας συνανθρώπων μας.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Συνεργαζόμαστε στενά  με τον Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων και δημιουργούμε δομές, προγράμματα και δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρό τους την καταπολέμηση φαινομένων εμπορίας συνανθρώπων μας. Είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη πρόληψη της Εμπορίας Ανθρώπων, η προστασία και αποκατάσταση των θυμάτων τέτοιων ενεργειών. Οφείλουμε να ενεργήσουμε το ταχύτερο δυνατό για τον εντοπισμό και την πάταξη τέτοιου είδους φαινομένων. Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε έμπρακτα και στην υλοποίηση δράσεων επανένταξης των θυμάτων εμπορίας και εκμετάλλευσης. Από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, αλλά και του Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην εθνική αυτή προσπάθεια».

Ο Εθνικός Εισηγητής Η. Μοσκώφ αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της  Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθεια αυτή και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση στελεχών όπως των εποπτών υγείας,  θα μπορούν να εντοπίζονται ευκολότερα πιθανά θύματα σεξουαλικής ή εργασιακής εκμετάλλευσης.

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας προβλέπονται μεταξύ άλλων:

  • Η Σύσταση και λειτουργία, εντός του υφισταμένου Δικτύου Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, δομή φιλοξενίας και επανένταξης θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, με ειδική μέριμνα για ανήλικα θύματα.
  • Η διαμόρφωση και υλοποίηση, προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με αποδέκτες στελέχη, υπαλλήλους και επαγγελματίες της Περιφέρειας που δραστηριοποιούνται σε τομείς της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας και έρχονται σε επαφήμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
  • Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε ό,τι αφορά υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με το έγκλημα της Εμπορίας Ανθρώπων
  • Ο σχεδιασμός και εκπόνηση δράσεων πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου της Εμπορίας Ανθρώπων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της Περιφέρειας Αττικής
  • Η υλοποίηση πρωτοβουλιών υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Αττικής στοχευμένων δράσεων επανένταξης θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.
  • Η αξιοποίηση τεχνολογικών εφαρμογών για τον εντοπισμό και την παροχή υποστήριξης σε θύματα Εμπορίας Ανθρώπων

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds