ΒΙΒΛΙΟ

Οι κληρονόμοι της γης

By  | 

Συγγραφέας: Ιλδεφόνσο Φαλκόνες

Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα

Βαρκελώνη, 1387. Οι καμπάνες της εκκλησίας της Σάντα Μαρία δε λα Μαρ χτυπούν για όλους τους κατοίκους της συνοικίας Ριμπέρα, αλλά κάποιος τις ακούει με ιδιαίτερη προσοχή. Ο Ούγο Λιορ, γιος ναυτικού που έχει πεθάνει, στα δώδεκά του δουλεύει στα ναυπηγεία χάρη στη γενναιοδωρία ενός από τους πλέον σεβαστούς προκρίτους της πόλης, του Αρνάου Εστανιόλ. Ωστόσο το νεανικό του όνειρο να γίνει ναυπηγός ανατρέπεται από τη σκληρή κι ανελέητη πραγματικότητα, όταν η οικογένεια των Πουτζ, που μισούν τον Εστανιόλ, εκμεταλλεύονται την προνομιακή τους θέση κοντά στον νέο βασιλιά για να πάρουν την εκδίκηση που χρόνια επιζητούσαν.

Δέκα χρόνια μετά την Παναγιά της Θάλασσας, ο Ιλδεφόνσο Φαλκόνες επιστρέφει στον κόσμο που τόσο καλά γνωρίζει, τη μεσαιωνική Βαρκελώνη. Αναδημιουργεί με ακρίβεια τη φεουδαρχική κοινωνία μιας ταραχώδους εποχής, αιχμάλωτη της διεφθαρμένης τάξης των ευγενών, εξιστορώντας τον αγώνα ενός ανθρώπου να τα βγάλει πέρα χωρίς να θυσιάσει την αξιοπρέπειά του. Ο Ιλδεφόνσο Φαλκόνες γεννήθηκε το 1959 στη Βαρκελώνη, όπου και εργάζεται ως δικηγόρος. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η Παναγιά της Θάλασσας (Εκδόσεις Πατάκη, 2009), αποτέλεσε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και τους κριτικούς, και μεταφράστηκε σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Επίσης, τιμήθηκε με πολλά βραβεία, ανάμεσα στα οποία το Euskadi de Plata 2006 για το καλύτερο μυθιστόρημα στην ισπανική γλώσσα, το Qué Leer για το καλύτερο βιβλίο του 2006 στα ισπανικά, το βραβείο Fundaciόn José Manuel Lara για το πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα του 2006, το ιταλικό βραβείο Giovanni Boccaccio 2007 για τον καλύτερο ξένο συγγραφέα, το διεθνές βραβείο Città dello Stretto 2008 και το Fulbert de Chartres 2009. To 2018 έγινε τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται από το Netflix, το οποίο σε συνεργασία με την Atresmedia προετοιμάζει και τη μεταφορά των Κληρονόμων της γης. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το δεύτερο μυθιστόρημά του, Το χέρι της Φάτιμα (2013).

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds