Γειτονικοί Δήμοι

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Διονύσου. Για διπλό ΟΧΙ απέναντι σε τουρκική απειλή και πανδημία έκανε λόγο ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης

By  | 

Περιορισμένες σε σύγκριση με άλλες χρονιές ήταν οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στο Δήμο Διονύσου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στο πλαίσιο της πανδημίας του Covid-19.

Η καθιερωμένη Δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο  Πεσόντων και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, εκπροσώπων Αρχών, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων καθώς και του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου.

Ο κ. Καλαφατέλης, στο πλαίσιο του μηνύματός του για τον εορτασμό, τόνισε την ανάγκη να πούμε φέτος ένα διπλό ΟΧΙ απέναντι σε τουρκική απειλή και πανδημία, στέλνοντας μήνυμα εθνικής ομοψυχίας, ενότητας κι ελπίδας:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Φέτος, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιείται σε μία πολύ ιδιαίτερη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Η τουρκική απειλή και προκλητικότητα, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει υπερβεί κυριολεκτικά κάθε όριο σε βάρος της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης συνολικά.

Παράλληλα, η φετινή επέτειος πραγματοποιείται εν μέσω μιας τεράστιας υγειονομικής πανδημίας, που πριν από μερικούς μήνες κανείς μας δεν περίμενε ούτε και μπορούσε να φανταστεί. Είναι κι αυτός ένας διαφορετικός πόλεμος, με τεράστιες συνέπειες για όλους μας, οικονομικές αλλά και κοινωνικές. Με μία μόνη διαφορά. Εάν χαθεί αυτός ο πόλεμος, δεν υπάρχουν νικητές, παρά μόνο ηττημένοι.

Φίλες και Φίλοι,

Στη σημερινή δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία, το γενναίο και ηρωικό ΟΧΙ των προγόνων μας κατά του φασισμού και της υποδούλωσης του Έθνους μας, δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος.

Κάτω από το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης στην Ανατολική Μεσόγειο, τα νησιά μας καιτη Θράκη, Το ΟΧΙ στην τουρκική απειλή καθίσταται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, αποτελώντας οδηγό μας για το παρόν αλλά καιτο μέλλον.

Οι Έλληνες, με ιστορική μνήμη, αυτογνωσία και περισυλλογή, τιμούμε το έπος του ‘ 40 και εκτιμούμε το αγαθό της ελευθερίας που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Μόνο με ενότητα και ομοψυχία, μπορούμε όλοι μαζί να αποκρούσουμε κάθε εξωτερική απειλή, από όπου και αν προέρχεται, διασφαλίζοντας την ειρήνη κι ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.

Αυτή τη χρονιά, γιορτάζουμε δυστυχώς χωρίς παρελάσεις, και σίγουρα όχι όπως θα θέλαμε, λόγω της γνωστής έξαρσης της πανδημίας του Covid-19.

Ωστόσο, διατηρούμε το φρόνημα, τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Αυτή τη χρονιά, θα πρέπει να πούμε κι άλλο ένα ΟΧΙ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Να πούμε ΟΧΙ στην πανδημία του κορωνοϊού και την ίδια στιγμή ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ζωή.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί: παιδιά, νέοι και γέροντες.

Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε υπό καλύτερες συνθήκες.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να πειθαρχήσουμε όλοι στα έκτακτα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί, τα οποία δεν ήρθαν για να καταπατήσουν την ελευθερία μας, αλλά για να προστατέψουν τη ζωή μας απέναντι στο θανατηφόρο ιό.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους καθώς και τις οικογένειές σας. Να έχετε πίστη και αισιοδοξία. Τα καλύτερα έρχονται.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940

Ζήτω η Ελλάδα μας

Ζήτω οι Έλληνες».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds