Άρθρα

Μήνυμα Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ»

By  | 

Με επίκεντρο τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του Έπους του 1940, η Πρόεδρος του Δικτύου για την Προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη SDG 17 Greece, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Επέτειος του ιστορικού “ΟΧΙ” διαχρονικά και αναμφισβήτητα αποτελεί ένα μεγάλο ιστορικό κεφάλαιο ηρωισμού, που μας θέτει όλους ενώπιον μίας ιστορικής πρόκλησης και ευθύνης που φέτος φέρει και έναν διττό χαρακτήρα όχι μόνο εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες καλούμαστε να γιορτάσουμε τη μεγάλη αυτή Ημέρα του Έθνους, αλλά και εξαιτίας των πολεμικών σειρήνων με τις οποίες η γειτονική Τουρκία εδώ και καιρό προκαλεί το εθνικό μας αίσθημα. Ανεξαρτήτως συνθηκών, το ιστορικό νόημα και μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου δεν εκπίπτει. Παραμένει αναλλοίωτο. Διαχρονικά είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι οι Ήρωες πολεμούν ως Έλληνες και καμία φοβέρα δεν τους σκιάζει. Η Εθνική μας Επέτειος είναι η ιστορική βουή που μας καλεί ως Έθνος να ορθώσουμε ένα “ΟΧΙ” στη διχόνοια, στην ιδιοτέλεια, στην κοινωνική αδικία, στην ανισότητα, στον φανατισμό, σε κάθε μορφής υποδούλωση και υποχώρηση από τα δικαιώματα και τις αξίες που προσδιορίζουν την ανθρώπινη υπόστασή μας. Μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε ατομικά και συλλογικά τη στάση και τον ρόλο μας ως άνθρωποι και ως κοινότητες, να μη λυγίσουμε στο μέτωπο της πανδημίας, να αντισταθούμε στην οικονομική ανέχεια, στην ανασφάλεια των ημερών και να βγούμε νικητές. Μας καλεί να υψώσουμε ένα υπερήφανο “ΝΑΙ” στην ενότητα, στη συνεργασία, σε όλες αυτές τις οικουμενικές αξίες που μας εξυψώνουν ως ανθρώπινες οντότητες και θέτουν τη βάση για να κάνει η κοινωνία μας βήματα προόδου. Ενσωματώνοντας τις πανανθρώπινες αξίες στην αγέρωχη και υπερήφανη ελληνική ψυχή, σε πνεύμα αλληλεγγύης και δικαιοσύνης ας οικοδομήσουμε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια δεν έχουν θέση. Ας δημιουργήσουμε τον σύγχρονο υπερήφανο Έλληνα που σε κάθε κρίσιμη ιστορική στιγμή εν τη ενώσει αποκαλύπτει το μεγαλείο του. Ξεκινώντας από τις τοπικές μας κοινότητες, ας εφαρμόσουμε πολιτικές που θα ανοίγουν ορίζοντες αρμονικής και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους. Ας ξεδιπλώσουμε τον ανθρωπισμό μας στη βάση της εκδήλωσης συμπεριφορών και πολιτικών αλληλεγγύης, προσφοράς, αποδοχής. Μπορούμε ως Έθνος να οικοδομήσουμε ένα ανθρώπινο και ειρηνικό μέλλον για όλους. Σε αυτό το πνεύμα μπορούμε να χτίσουμε τη σύγχρονη εθνική μας συνείδηση και υπερηφάνεια, αποδίδοντας ουσιαστικό νόημα και σεβασμό στην αξία της θυσίας τους για μία ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα. Και αυτή θα είναι η ύψιστη τιμή για τους ήρωες προγόνους μας».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds