Δήμος Κηφισιάς

Τιμή στους ήρωες του 1940

By  | 

Λιτοί οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου, λόγω Covid-19


Με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκαν οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης από μαθητές Δημοτικών Σχολείων παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.


Στους χώρους των Μνημείων πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις, στην Εκάλη από τον πατέρα Γεώργιο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας και στην Νέα Ερυθραία από τον πατέρα Αθανάσιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.
Η συμμετοχή των αιρετών, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων αλλά και των μαθητών ήταν περιορισμένη. Καταθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ένα ή δύο σχολεία ανά Δημοτική Ενότητα.


Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε:
«Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Επετείου, είναι αναγκαστικά υποτονικές, με την φλόγα της αγάπης στην Πατρίδα να δυναμώνει περισσότερο. Οι μάχες εθνικές, κοινωνικές κι ατομικές συνεχίζονται καθημερινά όχι με λόγχες και κανόνια του 1940 αλλά επιστρατεύοντας τη φιλοπατρία, τη συλλογικότητα και την κοινωνική ευθύνη.

Καθημερινά δίνουμε τη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό με όπλα την κοινωνική και ατομική ευθύνη. Είμαστε ο μοναδικός λαός που γιορτάζει την είσοδο στον πόλεμο λόγω του ενθουσιασμού και της αυταπάρνησης που επικράτησε. Η ιαχή «αέρα» πρέπει και σήμερα να μας εμπνέει και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με ψηλά το κεφάλι».

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Λουτριώτης

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds