Αστρολογικά νέα

Αστρολογικά Νέα-Ζώδια

By  | 

γράφει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Άλλη μια ιδιαίτερη εβδομάδα αρχίζει! (με τη 2η Πανσέληνο Οκτωβρίου, στο ζώδιο του Ταύρου). Ο άξονας Ταύρου – Σκορπιού είναι στο φόρτε του. Η 2η Πανσέληνος του Οκτωβρίου, …έχει χαρακτηριστεί έως και εκρηκτική. Αυτό φυσικά δεν είναι περίεργο, διότι η συμμετοχή του Ουρανού, της δίνει άνετα την ποιότητα αυτή. Είναι μια πολύπλοκη έκφραση, που σε γενικές γραμμές, φέρνει ξεσπάσματα… και ίσως κάποιες φορές ….και απότομα γεγονότα. (αστάθμητος παράγοντας). Φανταστείτε αυτή τη δύναμη σε ένα μηχάνημα… Είναι το ελατήριο! ή αλλιώς, το καπάκι αποσυμπίεσης, …που βγαίνει με φόρα όλο το υλικό. Το υλικό δηλαδή, που είχε κατά-πιεστεί!

Ο Ταύρος που φιλοξενεί τη Σελήνη, έχει πιεστεί, …διότι δεν επιθυμεί τις αλλαγές. Η συμμέτοχή του Σκορπιού, …ενεργοποιεί μεγάλη διάθεση για επιβολή, …σε ότι αφορά την παγκόσμια αγορά (από άποψη επένδυσης, αλλά και κατάκτησης σε υλικό επίπεδο). Σε προσωπικό επίπεδο, ενεργοποιούνται όλα τα είδη των σχέσεων, με κίνδυνο …να υποβόσκουν… όλα αυτά!

Παρατηρώντας το χάρτη της Πανσελήνου, βλέπουμε ότι ο ωροσκόπος βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, παρέα με την Έριδα. (+μαύρη Σελήνη-λίλιθ και Σελήνη στον 1ο οίκο). 
Επίσης βλέπουμε, έναν τονισμένο 10 οίκο, που »κινεί» τα νήματα της εξουσίας. Δηλαδή, τον αστεροειδή Αθηνά, τον Δία, τον Πλούτωνα και τον Κρόνο. (στη Μυθολογία ήταν μια οικογένεια).  
Η σχέση τους με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου (Άρη), δηλώνει τη διάθεση τους για τσακωμούς (λόγω τετραγώνου).

Εικόνες του τύπου: τραβάω το χαλί κάτω από τα πόδιααπρόοπτα γεγονόταξεσπάσματα της αλήθειας, (με στόχο την επίδειξη δύναμης) είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβούν (σε κοινωνικό-επίπεδο).
Τα συναισθηματικά και ψυχολογικά ξεσπάσματα, είναι στο πρόγραμμα. Είτε με θετικό τρόπο-μπορεί να είναι και για καλό, είτε με αρνητικό-δυσάρεστο.  Να είστε προσεκτικοί, εάν είστε Σταθεροί εκπρόσωποι του 1ου δεκαημέρου, αλλά και Παρορμητικοί 2ου και 3ου δεκαημέρου. Μην βιάζεστε, πάρτε μια βαθιά εισπνοή, …ρυθμίστε εκκρεμότητες… (Λειτουργείστε δημιουργικά).

Ο ανάδρομος Ερμής, (+ τετράγωνο με τον Κρόνο) δεν βοηθάει την μεταξύ μας συνεργασία -Κάντε διάλογο… δίχως βιασύνες, σκληρότητα… και υπερβολές!

Σε πολιτικό επίπεδο, οι διπλωματικές πιέσεις θα φτάσουν στο κόκκινο. Ας είμαστε σε ετοιμότητα. Χρησιμοποιήστε τη ζυγαριά… με κατάλληλο τρόπο!

ΚΡΙΟΣ

Είστε ο ωροσκόπος της Πανσελήνου! Ενεργοποιούνται και τα 3 σας δεκαήμερα… και θα νιώσετε την ενέργεια σας στα ύψη. (Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία). Έχετε τη διάθεση να τα πείτε όλα, αλλά αυτή τη φορά, ίσως κάνετε και κάποιες ….ενδιάμεσες… δύσκολες σκέψεις. Ο εσωτερικός σας κυβερνήτης Ερμής, σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο(Αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις). Λάβετε υπόψη, ότι τα λόγια σας ίσως πληγώσουν (ανεπανόρθωτα). Βρείτε την κατάλληλη ισορροπία.

ΤΑΥΡΟΣ

Είστε πρωταγωνιστές! Η 2η Πανσέληνος του Οκτωβρίου, γίνεται στο ζώδιο σας. Όσοι έχετε πλανήτες-σημεία…. γύρω από την 8η μοίρα, είστε στο κέντρο των γεγονότων. Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις, ΄΄μπαίνουν΄΄ στη διάσταση της αλήθειας. Πολλά πράγματα εμφανίζονται…, και μαζί τους και ευκαιρίες, που μάλλον δεν περιμένατε. Ωστόσο όμως, μπορεί και να είστε οξύθυμοι. Δείτε τις πραγματικές ευκαιρίες που έρχονται. Δώστε προσοχή στα συναισθήματα σας, που ίσως τώρα-περισσότερο από ποτέ, επηρεάζουν και την ψυχολογική σας υγεία.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Η Πανσέληνος σας επηρεάζει. (Εάν έχετε πλανήτες & σημεία, γύρω από την 20η μοίρα). Έχετε την εντύπωση, ότι τα πράγματα δεν κινούνται και τόσο ευέλικτα. Ο κυβερνήτης σας Ερμής, βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Νιώθετε περιορισμένοι….και σας δημιουργεί, ένα είδος νευρικής έντασης. Είναι όμως η κατάλληλη ευκαιρία, για να δείτε… τι είναι αυτό που (πραγματικά) χρειάζεστε. Η περίοδος αυτή, έχει και κάποιες  …κόντρες… με το κοντινό σας περιβάλλον. Ίσως επίσης, να δείτε και φίλους από το παρελθόν.  Ξεκαθαρίστε τι θέλετε, και τοποθετήστε τις ανάγκες σας ιεραρχικά …σε κάθε επίπεδο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος αυτή, έχει τα δικά της απρόοπτα. Σε ένα επίπεδο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σημαντική. Νέες γνωριμίες και φίλοι, θα εμφανιστούν στο προσκήνιο. Το γενικότερο κλίμα της εποχής είναι περίεργο…και μπορεί να επηρεαστείτε. Υπάρχει ψυχολογική ένταση, που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Θα πρέπει να είστε ενήμεροι, …ώστε να κρατήσετε τις σωστές αποστάσεις. Να είστε παρατηρητές και να έχετε ενσυναίσθηση. Βοηθήστε τον εαυτό σας, αλλά και όσους σας έχουν ανάγκη. Αποφύγετε τις δύσκολες σκέψεις…. δεν οδηγούν πουθενά.

ΛΕΩΝ

Πολύ σημαντική η Πανσέληνος. (Κυρίως για εσάς, που είστε κοντά στην 8η μοίρα). Ο σχηματισμός τετραγώνου, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Είναι όμως φύσεως Δία,  …και αυτό, σημαίνει ευκαιρία ανάπτυξης. Το ζήτημα που δημιουργείται, έχει να κάνει με την αίσθηση της πίεσης (που ενδέχεται να νιώθετε). Δώστε σημαντική προσοχή στις επαφές-σχέσεις σας &κρατήστε τη μέση οδό. Μην πάρετε τελικές αποφάσεις. Βρείτε προσωπικό χώρο και χρόνο. Οι επαγγελματικές συμφωνίες-επαφές, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Τακτοποιείστε τυχόν εκκρεμότητες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος γίνεται σε ζώδιο της γης και άρα για εσάς θετικό. (Θετικό φυσικά, εάν επιτρέψετε να έρθει η αλλαγή). Θα σας γίνουν προτάσεις, που θα ήταν καλό να ακούσετε (με προσοχή). Θα ήταν επίσης καλό, να μην απαντήσετε τώρα, γιατί ο κυβερνήτης σας Ερμής, είναι ανάδρομος, αλλά παράλληλα και σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Θέματα από το παρελθόν σας απασχολούν. Νιώθετε έντονα, ότι θα πρέπει να μπουν πράγματα στη σειρά. Οι καθυστερήσεις όμως είναι στο πρόγραμμα. Δώστε χώρο, …για να γίνει η κατάλληλη ζύμωση.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος αυτή σας επηρεάζει πολύ. Παρότι έχετε τη διάθεση να κάνετε πολλά, καλό θα ήταν να είστε εγκρατείς. Υπάρχει μεγάλη ένταση (λόγω πολλών συνθηκών). Τα πράγματα δεν θα τρέξουν. Οι καθυστερήσεις θα είναι στο πρόγραμμα. Ο Ερμής από το 3ο σας δεκαήμερο, σχηματίζει και πάλι τετράγωνα από τον Αιγόκερω. Υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία. (ώρα για αναθεώρηση). Βρείτε χρόνο για ξεκούραση. Οι εκπρόσωποι του 3ου δεκαημέρου, να είστε πιο εγκρατείς.  

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ήλιος από την 8η μοίρα, συμμαχεί με την έξαρση της Σελήνης από τον Ταύρο. Η συμμετοχή του Ουρανού, είναι ιδιαίτερα εμφανής. Οι συνθήκες της Πανσελήνου, διαμορφώνουν… ένα έντονο, οξύθυμο και  ασυνήθιστο κλίμα. Να  είστε ψύχραιμοι, σε ότι αφορά τις συναισθηματικές σας …εξάρσεις. Από τη μία, δώστε προσοχή στην πεσιμιστική σας διάθεση …και από την άλλη, ρυθμίστε την εκρηκτική σας σκέψη…! Παρόλα αυτά, …νιώθετε πολύ δυνατοί! Πιστεύετε πως όλα.., είναι δυνατόν να συμβούν. Ακούστε τη διαίσθησή σας…! Χαλαρώστε τους ρυθμούς..!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, το κλίμα της Πανσελήνου δεν είναι …κι εύκολο. Μάλλον εκκεντρική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Να είστε συγκρατημένα… αισιόδοξοι. Νιώθετε την πίεση, αλλά έχετε και τις κατάλληλες ευκαιρίες. Επανασυνδέσεις από το παρελθόν, είναι πιθανό …να συμβούν. Χρειάζεται να ΄΄ακούσετε΄΄ τα συναισθήματα σας, Υπάρχει ο κίνδυνος για συγκρούσεις (λόγω ….εκκρεμοτήτων). Κινηθείτε με αργά βήματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος είναι ευνοϊκή (λόγω στοιχείου της γης). Οι εκπρόσωποι του 1ου δεκαημέρου, θα έχουν κάποια οφέλη. Του 2ου και 3ου δεκαημέρου, μάλλον θα βιώσουν …συγκρούσεις. Ο ανάδρομος Ερμής, βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Έχετε στο νου σας πολλά. Ίσως νιώθετε ότι έχετε κουραστεί. (σε σωματικό επίπεδο). Αναμενόμενες θα είναι οι καθυστερήσεις …και οι αναβολές. Δείξτε κατανόηση και υπομονή. Όσοι έχετε εργαστεί με ειλικρίνεια, θα ανταμειφθείτε από τη θέση που σας αξίζει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο κυβερνήτης σας (Ουρανός),δηλώνει παρόν! Συμμετέχει πάρα πολύ ενεργά στην Πανσέληνο (από την πρώτη γραμμή). Είστε στο φόρτε σας! …σε ότι αφορά, τη διάθεσή σας για αλλαγή! Να είστε προετοιμασμένοι για ξεσπάσματα, αποκαλύψεις και εντάσεις από διάφορα μέτωπα. Ίσως τώρα, ήρθε η ώρα να απελευθερωθείτε! Θέλετε να ΄΄πετάξετε΄΄ από πάνω σας ότι σας ενοχλεί. Δεν θα πρέπει όμως να ανησυχείτε, γιατί είστε υπέρμαχοι της αλήθειας! Προσοχή σε συμφωνίες, και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με υπογραφές. Δείτε τα ψιλά γράμματα…!

ΙΧΘΥΣ

Αυτή η Πανσέληνος, μπορεί και έχει…να σας ΄΄δώσει΄΄ πολλά! Είστε το ζώδιο, που αφουγκράζεται …! Το σίγουρο είναι, ότι θα νιώσετε το ΄΄ρεύμα΄΄ της εποχής! Προσέξτε τις συνεργασίες-συμφωνίες σας …και διαπιστώστε …εάν έχετε παραλείψει, …σημαντικά ΄΄κεφάλαια΄΄ ζωής! (σε υλοποιητικό&συναισθηματικό επίπεδο). Οικονομικές ανατροπές…και σημαντικές ευκαιρίες…ενδέχεται να σας εκπλήξουν…ίσως και με ευχάριστο τρόπο! (Το κλίμα θα είναι οξύμωρο). Δυναμώστε την ψυχολογία σας …και απελευθερώστε την αλήθεια σας!

Με Χαρά, 

για το ‘Kifissia Radio News- Κifissia Νorth City»

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds