Γειτονικοί Δήμοι

Μεγάλη συμμετοχή στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για την οστεοπόρωση

By  | 

Περισσότεροι από 160 πολίτες από τη Λυκόβρυση και την Πεύκη συμμετείχαν στη δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και το ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου).

          Στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και προσφέρθηκε συμβουλευτική από την ενδοκρινολόγο Έφη Καρλάφτη. Την οργάνωση της δράσης είχαν από κοινού η Διευθύντρια Προστασίας Τρίτης Ηλικίας Άννα Γαϊτανίδου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Γενικών Προγραμμάτων για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες Σοφία Νίκου, ενώ συμμετείχαν ως εθελοντές η Σοφία Γουναροπούλου, η Κική Γιαννοπούλου και ο Γιάννης Καρακιτσάκης. Το παρών έδωσε η Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ Μαριάννα Μαμαλάκη, η οποία ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πεταλούδα για το σημαντικό έργο που προσφέρει και προανήγγειλε τη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων το επόμενο διάστημα.

          Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων φορέων.

          Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στους προληπτικούς ελέγχους δείχνει τη μεγάλη ανάγκη για τέτοιες δράσεις, πάντα με προσοχή και σεβασμό στα μέτρα για την πανδημία. Πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Μαμαλάκη και το ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ για την πρωτοβουλία, στον Σύλλογο Πεταλούδα για τη συνεργασία καθώς και στους εργαζομένους και εθελοντές που κόπιασαν για την πραγματοποίηση των ελέγχων. Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους πολίτες με δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για θέματα υγείας, συνεχίζοντας μια μεγάλη παράδοση κοινωνικών δημοτικών πολιτικών».

          Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα: «Η οστεοπόρωση προκαλεί 8,9 εκατομμύρια κατάγματα ετησίως, με αποτέλεσμα να συμβαίνει ένα οστεοπορωτικό κάταγμα κάθε 3 δευτερόλεπτα. 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άντρες άνω των 50 ετών θα εμφανίσει οστεοπορωτικό κάταγμα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (IOF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) και ενημερώνει πρώτη το ελληνικό κοινό για θέματα που αφορούν τη σκελετική υγεία».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds