Περιφέρεια Β.Αττικης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Κυθήρων Σ. Χαρχαλάκη

By  | 

Γ. Πατούλης: «Με σημαντικά έργα υποδομής ενισχύουμε την ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων που, αν και νησιά άγονης γραμμής, ξεχωρίζουν για την ομορφιά και την ιστορικότητά τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους κατοίκους τους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, ώστε να μη νιώθει κανένας μόνος του»

20201021 kythira

Στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με Δημάρχους της Αττικής με στόχο την εποπτεία των έργων που είναι σε εξέλιξη, την ανάδειξη αναγκών και την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα των πολιτών, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κυθήρων Σ. Χαρχαλάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Μπόγρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα ήδη χρηματοδοτημένα έργα από την Περιφέρεια Αττικής και τα οποία αφορούν κυρίως εργασίες οδοποιίας αλλά  και την κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης. Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως λίγη ώρα πριν τη συνάντηση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Κυθήρων για την χρηματοδότηση τριών μονάδων αφαλάτωσης (2 στην Αγ. Πελαγία και 1 στο Διακόφτι), προϋπολογισμού 1.720.000€, που θα δημοπρατηθούν εντός του επομένου τετραμήνου.

Παράλληλα ο κ. Χαρχαλάκης υπογράμμισε τη σημασία να ολοκληρωθούν οι μελέτες επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο του νησιού και πρόσθεσε πως στα έργα που χρειάζεται να προγραμματιστούν για το νησί, την επόμενη περίοδο είναι  η ανάπλαση του οικισμού του Αβλέμονα, η βελτίωση και αναβάθμιση της δημοτικής οδοποιίας, σημαντικά έργα για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, έργα πολιτισμού αλλά  και αναπλάσεις.

Επιπρόσθετα ο  Δήμαρχος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη τις εργασίες εξέλιξης του εμβληματικού και υποδειγματικού έργου διαχείρισης των απορριμμάτων που εκτελείται στο Δήμο  με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής και το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να επισκεφθεί μόλις ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία και εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη κα. Μπόγρη και όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων, ιδίως τις τεχνικές.

Ο Περιφερειάρχης εστίασε στα  συγκριτικά πλεονεκτήματα του  νησιού, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αναδειχθούν με  προτεραιότητα και τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Στόχος μας να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με έργα υποδομής στηρίζουμε τα Κύθηρα με στόχο την ανάπτυξη τους αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορικότητά τους. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης σημαντικών έργων που θα βοηθήσουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση όλων των περιοχών της Αττικής, με ισότιμους και δίκαιους όρους».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds