Πολιτισμός

Μουσείο Μπουζιάνη

By  | 

Στις 20 Οκτωβρίου 2020 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων  από τα εγκαίνια του Μουσείου Mπουζιάνη,  οργανώνεται  από ομάδα επιμελητών και ερευνητών, έκθεση με τίτλο ‘’Πριν τον Μπουζιάνη’’ στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών μας υπό την αιγίδα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δάφνης- Υμηττού και του Δημάρχου κ. Αναστασίου Μπινίσκου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν  σημαντικά  έργα από την Πινακοθήκη Εστίας Νέας Σμύρνης και ιδιώτες συλλέκτες, συνολικά είκοσι ελαιογραφίες που σχηματίζουν μεγάλο μέρος της φυσιογνωμίας της Ελληνικής Τέχνης.

Τα αριστουργήματα που επηρέασαν τον Γιώργο Μπουζιάνη -πριν ακόμη ο μεγάλος εξπρεσιονιστής ανοίξει τα φτερά του- είναι δημιουργίες των σπουδαιότερων εκπροσώπων του ακαδημαϊκού ρεαλισμού της Σχολής του Μονάχου, όπως  ο Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο Νικηφόρος  Λύτρας, ο Νικόλαος Γύζης και ο Συμεών Σαββίδης, οι σύγχρονοί του ιμπρεσιονιστές Περικλής Πανταζής και Μιχάλης  Οικονόμου και άλλοι που πλαισιώνουν δύο σπάνιες ελαιογραφίες του Γιώργου Μπουζιάνη.

Η έκθεση υποστηρίζεται με επεξηγηματικά κείμενα για κάθε καλλιτέχνη-με βιογραφικά σημειώματα και αναλυτικές προσεγγίσεις

1-για τις επιρροές που είχε ο εξπρεσιονιστής ζωγράφος από προγενέστερους καλλιτέχνες και

2- για τον διάλογο με τους σύγχρονούς του.

Η έκθεση ‘’Πριν τον Μπουζιάνη’’ αποτελεί το πρώτο μέρος της επετειακής έκθεσης ‘’Αναδρομική Έκθεση Γιώργου Μπουζιάνη’’ και τελεί υπό την αιγίδα  των εορτασμών ‘’10 χρόνια Μουσείο Μπουζιάνη’’ που ολοκληρώνεται το 2021.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds