Αστρολογικά νέα

Αστρολογικά Νέα, 12-18 Οκτωβρίου ΄΄ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ΄΄

By  | 

Γράφει: η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Η εβδομάδα αυτή, έχει να μας πει πολλά και διάφορα. Δεν είναι μόνο η (ανάδρομη) κίνηση του Ερμή. (Θα βρίσκεται(σχεδόν κολλημένος),στην 11η μοίρα του Σκορπιού). Όσοι είστε γεννημένοι από 2-4 Νοεμβρίου, 30 Απριλίου, 1&2 Μάϊου, 2-4 Αυγούστου, 31 Ιανουαρίου και 1έως2 Φεβρουαρίου, θα καταλάβετε καλά, ότι σας αφορά άμεσα. Ο τομέας που θα σας επηρεάσει, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά, από τη συνολική εικόνα-ανάλυση του χάρτη σας.
Σκέψεις και συζητήσεις, θα έρθουν στην επιφάνεια…που στόχο θα έχουν, την αναζήτηση της αλήθειας, όσο και αν αυτή (η αλήθεια) είναι κρυμμένη καλά. Η επαφή του (Ερμή) με τον Ουρανό από τον Ταύρο, σηματοδοτεί νέες ενάρξεις-συνειδητοποιήσεις… που ήταν πολύ καλά κρυμμένες στο υποσυνείδητο.

Η συνειδησιακή σας σχέση (με τον Εαυτό), θα παίξει σημαντικό ρόλο, σε ότι αφορά την έκπληξη, ή τη νέα στροφή, …για νέες αρχές. Όσο πιο έτοιμοι… είστε να αναγνωρίσετε τις ανάγκες σας, …τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά όλο τον κόσμο, η επικοινωνία θα πάρει περίεργη τροπή, και γι αυτό, θα πρέπει να είστε σαφείς και σίγουροι, … ότι το μήνυμα σας, πέρασε με τον ΄΄σωστό΄΄ τρόπο. Φυσικά, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για αντιδράσεις, γιατί η δική σας-μας αλήθεια, δεν σημαίνει,… ότι θα είναι, η πιο κατάλληλη λύση για όλους. Γι αυτό λοιπόν, καλό θα ήταν να είστε προνοητικοί.  

Η ενεργοποίηση του 5ου και 11ου οίκου, θα κινητοποιήσει ομάδες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ο Ουρανός ως χορηγός του Ήλιου στον Υδροχόο, αλλά και ο Ερμής ως χορηγός της Σελήνης (του Έλληνα), …θα βγάλει τον κόσμο στο δρόμο!

Ο ωροσκόπος (στον Καρκίνο) της νέας Σελήνης, επηρεάζει κυρίως, όσους έχουν γεννηθεί 21,22 και 23 Μαρτίου, 21,22 και 23 Ιουνίου, & 23,24 και 25 Οκτωβρίου και 22,23 Δεκεμβρίου. Εμπλέκεται με πρωταγωνιστικό τρόπο στη δημιουργία της νέας Σελήνης, …και θα ενεργοποιήσει κάθε είδους σχέση. Οφείλετε (στον εαυτό σας), να διαφυλάξετε τις προσωπικές και συναισθηματικές αξίες με προσοχή.

Στις 16/10 το βράδυ, έχουμε τη νέα Σελήνη στον Ζυγό (23,53). Οι παρορμητικοί εκπρόσωποι Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως του 3ου δεκαημέρου (και κυρίως, εσείς που είστε γεννημένοι τις πρώτες 3 μέρες), θα νιώσετε την ανάγκη, να ανοίξετε ή να κλείσετε κύκλους.

Μία νέα Σελήνη αφορά όλο τον κόσμο, αλλά εμείς, το βλέπουμε από τη βάση-θέση του γεωγραφικού μας τόπου. Ο ωροσκόπος στις πρώτες μοίρες του Καρκίνου, και μάλιστα σε μοίρα που μας θυμίζει έντονα το θερινό ηλιοστάσιο,… κινεί υποθέσεις, που έχουν να κάνουν με αποφάσεις,… σε ότι αφορά την άμυνά μας, την πατρίδα, τα εδαφικά μας θέματα, αλλά παράλληλα, κινεί και τις υποθέσεις, που έχουν να κάνουν με τις αξίες της οικογένειας, …είτε σε πραγματικό, είτε σε φιλικό, …είτε σε συμβολικό επίπεδο. Κοινώς, ότι εμείς θεωρούμε οικογένεια!

Το Ζώδιο του Ζυγού, είναι ένα ζώδιο, που έχει να κάνει με τη Διπλωματία και τη Δικαιοσύνη,  …κάτι άλλωστε, που το μαρτυρά το ίδιο το σύμβολο. Το τι θα βάλουμε ….σε κάθε άκρη της ζυγαριάς, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά, από το ΄΄ειδικό΄΄, αλλά και το πραγματικό βάρος, …σε κάθε άκρο ξεχωριστά.

Η ενεργοποίηση του 3ου δεκαημέρου, είναι πάρα πολύ δυναμική και χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή! Ίσως,… είναι η πιο σημαντική Νέα Σελήνη του 2020. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά τώρα, θα πούμε κάποιους από αυτούς, …που έχουν, ιδιαίτερη σημασία.

Όλο αυτό το διάστημα, ακούμε για το τετράγωνο, Άρη/Κρόνου-Πλούτωνα-Δία. Τώρα όμως, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, γιατί η νέα Σελήνη, γίνεται στον παρορμητικό σταυρό (στο 3ο δεκαήμερο) και κυρίως στο ζώδιο του Ζυγού. Η ενεργοποίηση του ταυ τετραγώνου, ανοίγει ένα σημαντικό κύκλο, που έχει όλη τη φούρια ….για να το φτάσει στα άκρα.

Η νέα Σελήνη, δεν θα είναι σημαντική μόνο για την εβδομάδα αυτή, αλλά μας δείχνει, τις δυνατότητες και το κλίμα, ….που θα ολοκληρωθεί, μέχρι και την επόμενη νέα Σελήνη (15/11).  

Παράλληλα, κοιτώντας και τη Μυθολογία, καταλαβαίνουμε ότι για άλλη μια φορά, η υπόθεση είναι οικογενειακή, ….βλέποντας τη συμμετοχή, των Κρόνου-Πλούτωνα-Δία-Αθηνάς από τον Αιγόκερω. Κάποιοι όμως, όπως για παράδειγμα ο Άρης από τον Κριό, έχει άλλη άποψη.. και πιέζει επιθετικά!

Το πολύ σκληρό ταυ τετράγωνο, (Ζυγός/Κριός/Αιγόκερως) μπορεί να δουλέψει πολύ καταστροφικά, σε ότι αφορά, πιέσεις, επιθετικές κινήσεις και εξαναγκασμούς. Όσοι είναι συνειδητοποιημένοι, θα μπορέσουν να έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα, σε ότι αφορά τα σχέδια και τις κινήσεις τους.

Το εκπληκτικό του χάρτη της νέας Σελήνης, είναι ότι αποτελείται από άτυπα αλλά και κανονικά μεγάλα σχήματα-σχηματισμούς. Η συμμετοχή του Βόρειου και του Νότιου δεσμού της Σελήνης σε αυτά, δείχνει το μέγεθος της σημαντικότητας …του κύκλου. Εν ολίγοις, για να μη σας κουράζω, έχουμε ένα μεγάλο τετράγωνο, μια σφήνα, ένα μυστικό τετράπλευρο και ένα ταυ τετράγωνο (όσοι ασχολείστε λίγο περισσότερο, θα το διακρίνετε στο σχήμα).

Ο κύκλος αυτής της Σελήνης, θα αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμος, είτε για καλό, είτε όχι. Και τέλος, (για να το πω ακόμη μια φορά), οι εκλογές της Αμερικής (αλλά και το προεκλογικό κλίμα), βρίσκονται μέσα στον κύκλο αυτό. Και άρα, αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για ολόκληρο τον κόσμο. 

Το πιο συγκλονιστικό φαινόμενο, είναι ότι ο Ωροσκόπος, (Καρκίνος) ως κυβερνήτης και χορηγός της Σελήνης, βρίσκεται σε παραλληλία με τον Ποσειδώνα, ενώ παράλληλα, σχηματίζει αντιπαραλληλία με την Αθηνά, τον Άρη και το Χείρωνα. Όπως επίσης, αντίθεση με την Έριδα και τη Λίλιθ. Θα δούμε το συναίσθημα …να έχει σημαντικό ρόλο …και θα επηρεάσει όλο τον κόσμο (σε κάθε άκρη της γης). Το γυναικείο φύλλο, θα δείξει ασυνήθιστη δύναμη, και θα παίξει καθοριστικό ρόλο, στα δρώμενα της εποχής!

Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα από τον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, θα θολώσει λίγο την κρίση και τις αποφάσεις. Θα επηρεάσει κυρίως, τα μεταβλητά ζώδια του 2ου δεκαημέρου (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς). Ιδιαίτερη προσοχή, χρειάζεται σε θέματα διατροφής, αλλά και  σε θέματα σχέσεων. Δώστε σημασία σε θέματα εθισμού, αλλά και σε ότι αφορά τη χημεία. (σώμα, τροφή, διατροφή, (κίνδυνος δηλητηρίασης) φάρμακα, καλλυντικά).

Το άτυπο ταυ τετράγωνο, με τη συμμετοχή του Ερμή, Ουρανού και αστεροειδή Υγεία, θα φέρει διάφορες αποκαλύψεις στο προσκήνιο.  Σε ότι αφορά κυρίως την ασφάλεια και την Υγεία.

Για άλλη μια φορά, ζητήστε διευκρινήσεις στο κάθε τι. Διπλά και τριπλά μηνύματα, ίσως μπερδέψουν τα ΄΄νήματα΄΄. Μην βιάζεστε και δείξτε επιείκεια και προσοχή!

Ο κυβερνήτης σας Άρης, συμμετέχει δυναμικά στη νέα Σελήνη (πραγματοποιείται στις 16 Οκτωβρίου, 10.30 μ.μ στο ζώδιο του Ζυγού, και παίζει καθοριστικό ρόλο).Η συμμετοχή του σε μεγάλα αστρολογικά σχήματα, έχει ΄΄λόγο΄΄….να κερδίσει τις εντυπώσεις. Όμως θα πρέπει να είστε ενήμεροι, πως η ενέργεια σας, βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αλλά και συγχρόνως, ότι θα πρέπει να κινείστε πιο χαλαρά. Υπάρχειο κίνδυνος να υπερεκτιμήσετε την αξία σας και να γίνεται άδικοι, είτε με εσάς… είτε και με τις σχέσεις σας. Βρείτε χρόνο για ξεκούραση. Το νευρικό και τομυϊκό σας σύστημα, χρειάζεται προσοχή!

Η κυβερνήτηςσας Αφροδίτη θα κινηθεί στην Παρθένο, σχηματίζοντας όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα από τον Ιχθύ. Οικογενειακά θέματα, αλλά και στόχοι σε ότι αφορά τηνκαριέρασας,θα γίνουν η πρώτη σας επιλογή. Ο Ουρανός, σε αντίθεση με τον Ερμή από τον Σκορπιό, ενδέχεται να σας δώσει τις λύσεις..που ψάχνατε για καιρό! Η κοινωνική σας εικόνα, …είναι για την ώρα θολή. Τα εργασιακά σας θέματα… θα μπουν στο στόχαστρο. Αξίζει να δείτε τις αλλαγές που χρειάζεστε…! Παρασκηνιακές κινήσεις, θα είναι στο πρόγραμμα. (Είτε από εσάς, είτε από τρίτους).

Ο κυβερνήτης σας Ερμής, ετοιμάζεται να γίνει ανάδρομος. Είτε το θέλετε είτε όχι, οι ιδέες σας έρχονται από το παρελθόν (και αναδύονται… με ιδιόρρυθμο τρόπο). Η νέα Σελήνη στον Ζυγό, δημιουργεί… νέες συνθήκες. Οι κοντινές σας σχέσεις, …ίσως σας προβληματίσουν. Ο τομέας της επικοινωνίας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τα λόγια σας …δεν θα είναι και τόσο κατανοητά…στους άλλους (αν και γενικώς, η πρόθεσή σας είναι καλή). Ο Ερμής όμως από τον Σκορπιό, μιλάει με κώδικες. Πόσοι είναισε ΄΄θέση ΄΄…να διαβάσουν τη σκέψη σας; Όπως και να’χει, δώστε στα λόγια σας προσοχή!

Από τη μία ο ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό… και από την άλλη η νέα Σελήνη στον Ζυγό. Κάθε φορά που η Σελήνη αλλάζει κύκλο, σας αφορά. (Αλλά αυτή τη φορά πιο πολύ)! Το 3ο σας δεκαήμερο είναι εξαιρετικά ενεργό. Ο Άρης από τον Κριό, ενεργοποιεί την τετραπλότητα των μεταβλητών. Από την άλλη, η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ουρανός, βοηθούν με διάφορους τρόπους. Σε γενικές γραμμές, καλείστε να βρείτε το θάρρος για αλλαγές. Όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες, αλλά ούτε και οι ευκαιρίες ..βρίσκονται πάντα εκεί για εσάς. Αυτή τη στιγμή,  μπορείτε να είστε δυνατοί! Βρείτε το θάρρος για αλλαγή!

Την περίοδο αυτή, είστε εστιασμένοι σε θέματα σπιτιού. Η στιγμή είναι κατάλληλη, …για  να τακτοποιήσετε τυχόν εκκρεμότητες. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή, σας βοηθά να βρείτε το χρόνο για αλλαγές. Η νέα Σελήνη από τον Ζυγό (16/10), ανοίγει τη διάθεσή σας για επαφές. Ο Άρης από τον Κριό, εξακολουθεί να ενεργοποιεί το 3ο σας δεκαήμερο. Διεκδικήστε με θάρρος τους στόχους σας, αλλά προσέξτε, …ότι μοιάζει περίεργο και βιαστικό. Πρέπει να κάνετε αλλαγές, αλλά  …να γίνει με μέτρο και προσοχή!

Ο κυβερνήτης σας Ερμής βρίσκεται στον Σκορπιό (11η μοίρα). Στις 14/10, ετοιμάζεται να γίνει ανάδρομος. Οι εκπρόσωποι του 2ου δεκαημέρου, (και κυρίως όσοι είστε γεννημένοι γύρω στις 4/9), γίνεστε λιγότερο δραστικοί, σε ότι αφορά, τα ανακλαστικά και τις σκέψεις σας. Η νέα Σελήνη στον Ζυγό, ενεργοποιεί τα οικονομικά σας. Η έννοια ασφάλεια, αλλά και συναισθηματική κάλυψη, ..θα μπουν στο ΄΄μικροσκόπιο΄΄.  Άλυτα ζητήματα, …θα έχουν σειρά προτεραιότητας. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας, …συναντιέται (σε όψη αντίθεσης) με τον Ποσειδώνα. Οι επαφές με τους άλλους, …ίσως πάρει, …τη διάσταση της εξιδανίκευσης.

Φιλοξενείτε, μια πολύ σπουδαία νέα Σελήνη! Το 3ο σας δεκαημέρο, είναι πάρα πολύ ενεργό. Οι περισσότεροι Αστεροειδείς και Πλανήτες, συμμετέχουν ενεργά με εσάς. Η 23,53 του Ζυγού, γίνεται η γέφυρα υποστήριξης. Θα πρέπει, να είστε ενήμεροι, ότι οι όψεις που σχηματίζονται είναι δύσκολες ..και ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις,… εκρηκτικές. Για καμία περίπτωση, (δεν θα ήταν καλό)… μην εμπλακείτε σε καυγάδες. Ενδέχεται να έχετε προβλήματα με συντρόφους …και ίσως οι οικογενειακές σας καταστάσεις, σας πιέσουν πολύ. Δείξτε (για την εβδομάδα αυτή), περισσότερη υπομονή.

Ο Ερμής, γίνεται ανάδρομος στο ζώδιο σας (από την 11η μοίρα). Η συνέργεια του Πλούτωνα/Ερμή/Ποσειδώνα (λόγω δεκαημέρου), αλλά και η αντίθεση του με τον Ουρανό από τον Ταύρο, ανοίγει νέα επίπεδα συνείδησης. Οι διορατικές, ενορατικές και διαισθητικές σας ικανότητες, βρίσκονται στο πικ. Προσπαθήστε να είστε στο κέντρο σας και θαυμάστε τη ΄΄μαγική΄΄ δύναμη που κρύβεται μέσα σας. Το ένστικτό σας, δουλεύει στο φουλ. Απολαύστε τη δύναμή σας και βάλτε προτεραιότητες. Η νέα Σελήνη, φέρνει ….ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις! Δώστε προσοχή, σε ότι αφορά την επικοινωνία. Μην κλείνεστε!

Η νέα Σελήνη (στις 16/10),ενεργοποιεί τον τομέα, της ατομικής και κοινωνική σας ταυτότητας. Ενδέχεται να σας γίνουν προτάσεις, που όμως δεν θα είναι και πολύ σταθερές. Θα ήταν καλό να είστε κοινωνικοί, αλλά σίγουρα όχι, …να πάρετε σημαντικές αποφάσεις.  Ιδιαίτερη προσοχή, θα πρέπει να δώσετε σε θέματα καθημερινότητας. Υπάρχει η ΄΄παγίδα΄΄, να εγκλωβιστείτε στο παρελθόν. Δώστε προτεραιότητα, στον τομέα της εργασίας. Μην ανοίξετε πολλά και ταυτόχρονα θέματα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος …να εκτεθείτε.

Είστε στο επίκεντρο της σκηνής. Η νέα Σελήνη στον Ζυγό, ενεργοποιεί εσάς του 3ου δεκαημέρου. Δίνεται βάση και στήριγμα θα έλεγε κάποιος. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που σας πιάσουν τα νεύρα σας;  Το καλύτερο θα ήταν, να μην είναι κανένας κοντά σας την ώρα αυτή. Η ένταση, …γίνεται ιδιαίτερα εμφανής! Θα ήταν καλό να μαζέψετε τις δυνάμεις σας, και να βγείτε δυναμικά. Η εμπειρία σας, θα ήταν ένα καλό στήριγμα για τους άλλους. Δείξτε τα δημιουργικά σας ταλέντα και βρείτε τον τρόπο…να κερδίσετε το ΄΄χαμένο΄΄ έδαφος.

Η νέα Σελήνη είναι έντονη. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε έως και ΄΄σκληρή΄΄ Οι ανταγωνιστικές διαθέσεις από φίλους, ίσως να είναι, …μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο κυβερνήτης σας Ουρανός, σχηματίζει όψη αντίθεσης, με τον (ανάδρομο) Ερμή από τον Σκορπιό. Παλιές υποθέσεις, αλλά και πολλές διευκρινήσεις, θα γίνουν το αντικείμενο της συζήτησης. Οι ανατρεπτικές σας ιδέες, ίσως ξαφνιάσουν ευχάριστα! Ο 5ος-11ος οίκος, τονίζει τις σχέσεις. (φιλίες, ομάδες, γκρουπ, σωματεία). Δώστε μεγάλη προσοχή στον τομέα τα επικοινωνίας (ζητήστε διευκρινήσεις).

Ο κυβερνήτης σας Ποσειδώνας, σχηματίζει όψη αντίθεσης, με την Αφροδίτη από την Παρθένο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, σε θέματα καριέρας και σχέσεων. Ίσως την περίοδο αυτή, έχετε την τάση, να είστε ρομαντικοί (περισσότερο από το κανονικό). Η ανάδρομη θέση του Ερμή, …σας φέρνει πρόσωπα από το παρελθόν. Δείτε με λογική σκέψη. Μην αφήσετε …να σας οδηγήσει η εξιδανίκευση, γιατί η προσγείωση θα είναι επίπονη. Προσπαθήστε να βάλετε επαγγελματικούς στόχους, και βρείτε τα βήματα υλοποίησης! Μπορείτε! 

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds