Γειτονικοί Δήμοι

ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΝΑΣ

By  | 

Το ρέμα της Πύρνας είναι ένας υπέροχος τόπος αναψυχής και φυσικού κάλλους. Διασχίζει την περιοχή της Λυκόβρυσης, Πεύκης, Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης.

Η παρουσία του νερού σε ένα αστικό οικισμό, αναδεικνύει την πόλη και γίνεται τουριστικός πόλος έλξης, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Γενικά τα ρέματα στην Αττική είναι δυστυχώς τα μοναδικά στοιχεία νερού που συναντάμε στις πόλεις, τα οποία μπορούν να γίνουν υπέροχες διαδρομές για τους περιπατητές.

Δημιουργούνται χώροι αναψυχής και περιπάτου, ποδηλατικές εξορμήσεις, χώροι αθλητισμού, χωρίς να προσβάλουν και να απειλούν το φυσικό τοπίο.

Οι όμοροι Δήμοι στο ρέμα, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής πιστεύουμε ότι θα συνεργασθούν για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση επίλυσης προβλημάτων προστασίας και ανάδειξης.

Στις 11.10.20, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με 30 περίπου κατοίκους μετά από πρόσκληση των κατοίκων του Δήμου Λυκόβρυσης στον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ιωάννου, υπεύθυνο του γραφείου Δημότη του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, με θεμα την άμεση προστασία του ρέματος της Πυρνας καθώς και όλη την παραρεματια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί με ΦΕΚ ως περιοχή υψηλού κάλους.

Παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις καθώς και προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσα μέτρα προστασίας.

Ως προβλήματα καταγράφηκαν τα εξής:

1. Αυθαίρετες συνεχείς ρίψεις απορριμμάτων μπάζων κατά μήκος του ρέματος.

2. Πυκνή βλάστηση εντός του ρέματος, κατάρρευση επιχωματώσεων, κίνδυνος κατολισθήσεων, και φραγή αγωγών.

3. Παντελή έλλειψη φωτισμού και διακίνηση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

4. Επικινδυνότητα επισκεψιμότητας των περιπατητών κοντά και κατά μήκος του ρέματος.

5. Μη διαμορφωμένοι χώροι ανάπλασης και ανάδειξης του φυσικού τοπίου.

6. Εγκατάλειψη της υφιστάμενης εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα και του περιβάλλοντα χώρου

Ως προτάσεις καταγράφηκαν οι παρακάτω:

1. Καθαρισμός – εξωραϊσμός κατά μήκος του ρέματος, στα πλαίσια του συνολικού προγραμματισμού παρεμβάσεων των ρεμάτων της Αττικής.

2. Ολοκληρωμένη σύνταξη μελέτης επικυρωμένης οριοθέτησης, αποξήλωσης αυθαιρεσιών, εξυγίανσης υδάτων, καθαρισμός ρέματος και παρεμβάσεις στερέωσης κατά μήκος της κοίτης.

3. Εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων και φωτισμό καθώς και φύλαξη του από security.

4-5. Τοποθέτηση περίφραξης του ρέματος όπου απαιτείται, επίστρωση των παράλληλων διαδρομών, διανοίξεις για την πρόσβαση των περιπατητών επί του ρεύματος, νέοι χώροι αναψυχής και ανάπλασης του φυσικού τοπίου.

6. Το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα βρίσκεται δίπλα στο ρέμα διαμορφώνοντας ένα πλάτωμα προαύλιου χώρου του ναού. Υπάρχει συνεργασία και με την Μητρόπολη όπου θα γίνει η ανάδειξη του.

Συνεχίζουμε δυνατά Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια και Κάτοικοι για να κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν στην  περιοχή της Πύρνας

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds