Διάφορα

Glühvein : Συνταγή για το γλυκό ζεστό κρασί των γιορτών

By  | 

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλας
4 σπόρους κάρδαμο
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. τζίντζερ
2 κλ. δεντρολίβανο
250 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα
στικ κανέλας
ρόδι
δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Glühwein
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.

Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds