Περιφέρεια Β.Αττικης

Στην τελετή λήξης της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που με το παράδειγμά τους αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα σε αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, η αγάπη προς το συνάνθρωπο. Όλοι μαζί στήνουμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς, για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην τελετή λήξης της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χ. Πρωτόπαπα.

Ο κ. Πρωτόπαπας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής, τον κ. Πατούλη προσωπικά, αλλά και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», για τη διοργάνωση των εθελοντικών αιμοδοσιών και της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος, επισημαίνοντας πως σ΄αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, τέτοιες πρωτοβουλίες αποκτούν ιδιαίτερη αξία.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», εκτός από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ Χ. Πρωτόπαπα, παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Π. Κατσίβελας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Α. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός και η Αναπληρώτρια Γ. Γραμματέας της ΕΟΘΑ Α. Σαλαμούρα. 

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, εξαίροντας το αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν.

Σε δηλώσεις του επισήμανε:

« Πριν από λίγους μήνες, με αφορμή τις αυξημένες ανάγκες αίματος εξαιτίας της πανδημίας, ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες της χώρας, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές  της χώρας. Όλοι αυτοί οι φορείς αποτελούμε τους κρίκους μίας πολύ δυνατής αλυσίδας, με τη βοήθεια της οποίας, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, προς την κατεύθυνση μιας πιο ανθρώπινης Ελλάδας και μιας πιο ανθρώπινης Περιφέρειας.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία μας, ήταν θερμή και συγκινητική. Παράλληλα ξεκινήσαμε με επιτυχία, την προσπάθεια για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος και με τη συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών, δυναμώνουμε σιγά-σιγά την αγκαλιά μας προς όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε με ανάλογες πρωτοβουλίες και στο  μέλλον, μέσα από συνέργειες και με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δυναμώσουμε το κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ευχαριστούμε θερμά και τιμούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που με το παράδειγμά τους αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα σε αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς το συνάνθρωπο και ευχόμαστε οι πράξεις τους, να βρουν νέους μιμητές ανάμεσα στους συμπολίτες μας για να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για τη ζωή».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds