Διάφορα
Ειρήνη Φιλιππίδου: Η Καβαλιώτισσα που πέτυχε στις πανελλαδικές και έγινε «συμφοιτήτρια» με τις κόρες της στα 51 της χρόνια
Η μητέρα, εργαζόμενη, πολυπράγμων και εθελόντρια που «έπιασε» κοντά 19.000 μόρια στέλνει το βιωματικό της μήνυμα σε μικρά και… μεγάλα παιδιά: Στη γνώση δεν υπάρχει όριο, παρά μόνο θέληση
Είναι 51 ετών, μητέρα δύο κοριτσιών 24 και 25, αμφότερεςφοιτήτριες και ζει στην Καβάλαόπου και εργάζεται στο πλευρό του συζύγου της στη σχεδόν εβδομηντάχρονη οικογενειακή επιχείρηση του καφεκοπτείου Αποστολίδη. Παράλληλα, έχει σπουδάσει πληροφορική, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με το αντικείμενο.
Ο λόγος για την Ειρήνη Φιλιππίδου, η οποία συν τοις άλλοις εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό και τα κοινά, ούσα από το 2008 ενεργό μέλος της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας (μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας) στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, ενώ αγαπάει πολύ τα ζώα, φροντίζοντας αδέσποταόπου… υπάρχουν.
Ως εκ τούτου, οι ανησυχίες της για το περιβάλλον και τη διατροφή ήταν ο λόγος που την ώθησαν να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να επιλέξει τον τομέα Διατροφής, Γεωπονίας και Περιβάλλοντος από το πρόγραμμα των ΕΠΑΛ στα οποία φοίτησε (2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καβάλας).
Και τα κατέφερε, «πιάνοντας» κοντά 19.000 μόρια.
Οι εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις την «ώθησαν» να δηλώσει το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του ΔΠΘ στη Δράμα, λόγω της κοντινής απόστασης, καθώς με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε είχε τη δυνατότητα να επιλέξει κάποιο τμήμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάνω στην κατεύθυνσή της, ενώ απώτερος και συνάμα ρομαντικός στόχος της είναι οι γνώσεις που θα αποκτήσει από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να συνδράμουν την παραγωγή του δικού της βιολογικού κρασιού.
Ο δρόμος προς την επιτυχία και το μήνυμά της στα παιδιά, αλλά και στους γονείς
Ο χρόνος της μελέτης ήταν εκ των πραγμάτων περιορισμένος λόγω εργασίας και σχολείου. Διάβαζε τα μαθηματικά μετά το σχολείο στις 22:30, τα μαθήματα ειδικότητας, στο σχολείο και στη δουλειά και τη Γλώσσα τις Κυριακές, χωρίς να «κόψει» χρόνο ούτε από την οικογένεια και τη δουλειά της ούτε από τις εθελοντικές δραστηριότητές της.
Αυτό που διαδραμάτισε, όμως, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ήταν οι άπειρες ασκήσειςκαι τα θέματα προηγούμενων ετών στα μαθηματικά και στα μαθήματα ειδικότητας, ενώ τη βοήθησαν πολύ οι ερωτήσεις και τα slideshares που είχαν εκπαιδευτικοί στο διαδίκτυο.
«Τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν εφικτά αν δεν είχα δίπλα μου την οικογένειά μου που με στήριξε και θα με στηρίζει για ό,τι έπεται. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μου, όμως, το χρωστάω στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και οφείλω να ομολογήσω ότι με εξέπληξε ο ζήλος που δείχνουν όλοι οι καθηγητές του Εσπερινού: Στα κενά τους με βοήθησαν με e-mails όπου και όποτε δινόταν ευκαιρία. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου, μαθηματικό και φιλόλογο, που με μια ώρα την εβδομάδα μάθημα έβγαλαν από μέσα μου γνώσεις ξεχασμένεςγια τουλάχιστον τριάντα χρόνια», αναφέρει η κ. Φιλιππίδου στο KAVALAPOST.
Όσον αφορά στο μήνυμά της στα νέα παιδιά, αλλά και στους… γονείς τους, αυτό υπαγορεύεται από την ίδια τη ζωή της και στα όσα πέτυχε: «Στη γνώση δεν υπάρχει όριο, παρά μόνο θέληση».
Πηγη:kavalapost.gr
Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.
0 comments