Περιφέρεια Β.Αττικης

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και ενημέρωση των μελών του για το πρόγραμμα των 200 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

By  | 

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής την δύσκολη περίοδο της πανδημίας  στηρίζει έμπρακτα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων και στοχευμένων δράσεων»

20201008 emp

Οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έχουν υποστεί σημαντική πτώση του τζίρου τους εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο Σ. Καφούνη και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τα μέλη του Προεδρείου ότι η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) διαθέτει μέσω ειδικού προγράμματος ποσό ύψους 200.000.000€, για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω covid.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000€ – 50.000€ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, θα είναι από τις 12/10/2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 6/11/2020 και ώρα 15.00. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Συλλόγου παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Κογιουμτσής, ο Γ.Γ. Α. Τσαγγάρης, ο Διευθυντής  Σ. Αντωνίου, το μέλος του ΔΣ Γ. Μιχαλόπουλος και η επιστημονική συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ν. Γαλή.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, τόσο για το νέο πρόγραμμα των 200 εκατ. ευρώ, όσο και για τη συμβολή της Περιφέρειας στη λειτουργία των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο και τις Κυριακές, αναφέρθηκε στο οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας επισημαίνοντας πως λόγω και της μειωμένης προσέλευσής τουριστών η εμπορική κίνηση έχει πέσει δραματικά.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου ότι εκτός από το κονδύλι των 200 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας θα δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Αττικής, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας, που ήδη έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια.

Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας με συγκεκριμένα έργα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τις ασφαλτοστρώσεις και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου να δημιουργηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα περιοχών που έχουν που έχουν πληγεί σε σημαντικό βαθμό λόγω έλλειψης τουριστικών ροών και απροθυμίας των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds