Άρθρα

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

By  | 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα διακαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου η ημέρα γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτης άγιος των ζώων.

Το χτίσιμο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ενώνει το κίνημα καλής διαβίωσης των ζώων, κινητοποιώντας το σε παγκόσμια δύναμη για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλα τα ζώα. Γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία. Μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόσμος όπου τα ζώα θα αναγνωρίζονται πάντα ως όντα με δικαιώματα και θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ευγένεια με στόχο την καλή διαβίωση τους.

Είναι τα όντα που θα σας χαρίζουν αγάπη με τον πιο ανιδιοτελή τρόπο χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση. Ανοίξτε το σπίτι σας και την αγκαλιά σας! Υπάρχουν τόσα αδέσποτα ζώα που περιμένουν να τους χαρίσετε την αγάπη σας και εκείνα θα σας λατρέψουν παντοτινά.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds