Ζωοφιλία

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

By  | 

«Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων αποτελεί μια ευκαιρία να αναδειχθεί αυτή η αναγκαιότητα.

Οφείλουμε να σεβόμαστε τη ζωή κάθε ζώου, να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε με προσοχή. Με δεδομένο ότι τα ζώα δεν έχουν φωνή, το βάρος της ευθύνης πέφτει στον άνθρωπο.

Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά, ενώ η εγκατάλειψη ενός ζώου χρειάζεται να θεωρείται πράξη απάνθρωπη και αξιόποινη.

Με δεδομένο ότι η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγεί σε τεράστια καταστροφή και γενοκτονία ζωικών ειδών, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους.

Περιφέρειες, Δήμοι, Κεντρική Διοίκηση, κάθε οργάνωση και ομάδα που υπερασπίζεται τα ζώα, είναι ανάγκη να συνεργαστούμε δημιουργικά για να εξασφαλίσουμε το σεβασμό προς τα ζώα.

 Στην Περιφέρεια Αττικής η προστασία των ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με συγκεκριμένες δράσεις και έργα».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds