Περιφέρεια Β.Αττικης

Αναπτυξιακά έργα και η αποκατάσταση σεισμόπληκτων σχολείων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλου

By  | 

Γ. Πατούλης: «Η τοπική ανάπτυξη, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τα έργα υπερτοπικού χαρακτήρα αποτελούν κεντρικούς στόχους της Περιφέρειας Αττικής»

εικόνα

Σημαντικά αναπτυξιακά έργα καθώς και παρεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει διαχρονικά με το Δήμο Ηρακλείου και με το Δήμαρχο Ν. Μπάμπαλο και επισήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού σε ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά του ο Ν. Μπάμπαλος τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, όχι μόνο για την επίλυση προβλημάτων που τους απασχολούν χρόνια, αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις όπως η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σχεδιάστηκαν και ορίστηκαν τα τελικά βήματα στην κατεύθυνση της υλοποίησης τριών μεγάλων και απαραίτητων παρεμβάσεων για το Ηράκλειο Αττικής:

  • Για την αποκατάσταση και την ανακαίνιση των 3 σεισμόπληκτων σχολείων. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και είναι έτοιμος ο δήμος να τις καταθέσει στην Περιφέρεια για να επισπευστεί η διαδικασία της υπογραφής της απαιτούμενης προγραμματικής σύμβασης, ώστε να μπουν το γρηγορότερο μπροστά τα έργα.
  • Για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ηρακλείου, συζητήθηκαν οι τελευταίες ρυθμίσεις που απαιτούνται πριν την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.
  • Για το Κάτω Ψαλίδι, το οποίο έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πράξη εφαρμογής, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα.

Στο πλαίσιο τη συζήτησης ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα υποδομών και υπερτοπικού χαρακτήρα στην περιοχή και επισήμανε την αναγκαιότητα το επόμενο διάστημα να υπάρξει ειδική συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds