Περιφέρεια Β.Αττικης

Επιστολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη προς τους Υπουργούς Παιδείας Ν. Κεραμέως και Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, με το αίτημα να θεσπιστεί όριο πληρότητας 50% στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές Ειδικών Σχολείων

By  | 

Γ. Πατούλης: « Είναι ανάγκη να προασπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υγεία των παιδιών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία και συχνά δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας κατά τη μεταφορά τους σε αυτά»

Επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας Ν. Κεραμέως και Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, με το αίτημα να θεσπιστεί όριο πληρότητας 50% στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές Ειδικών Σχολείων, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Αφορμή στάθηκαν, όπως επισημαίνει στην επιστολή, «οχλήσεις γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με την αδυναμία χρήσης μάσκας από μαθητές των Ειδικών Σχολείων κατά τη μεταφορά τους με οχήματα μισθωμένα από την Περιφέρεια Αττικής και τις συνέπειες που τούτο μπορεί να έχει».

Όπως διευκρινίζει ο κ. Πατούλης οι οχλήσεις έγιναν γιατί, ενώ, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η αποφυγή συγχρωτισμού επιτυγχάνεται στις σχολικές αίθουσες λόγω της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων, οι θετικές συνέπειες εξαλείφονται λόγω της πλήρωσης των οχημάτων σε ποσοστό έως και 100% χωρίς πάντα να γίνεται χρήση μάσκας και μάλιστα σε δρομολόγια που διαρκούν κατά μέσο όρο πάνω από μια ώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μαθητών.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο Περιφερειάρχης Αττικής καλεί τους δύο Υπουργούς να εξετάσουν τη θέσπιση ορίου πληρότητας 50% στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές Ειδικών Σχολείων, επισημαίνοντας ότι αυτή η λύση είναι «αναγκαία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους», που είναι κοινός στόχος, όπως αναφέρει.

Προς αυτή την κατεύθυνση τους καλεί να προβούν στις σχετικές ενέργειες «ώστε σε επόμενη κανονιστική διάταξη, να προβλεφθεί και να υπάρξει ρητή αναφορά σε ποσοστό πληρότητας 50% στα οχήματα μεταφοράς μαθητών Ειδικών Σχολείων, προκειμένου να επιτευχθεί στο μέτρο του δυνατού η ασφαλής μεταφορά αυτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds