Δήμος Κηφισιάς

Γιώργος Θωμάκος: Ήρθε η ώρα ανάδειξης του βουνού της Πεντέλης. Σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και του ΓΓ Μανώλη Γραφάκου

By  | 

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε το Πεντελικό όρος. Στόχος της επίσκεψης του Υπουργού, ήταν να δει από κοντά τα σημερινά προβλήματα που έχει το βουνό, να ενημερωθεί από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, ώστε να δρομολογηθούν συντονισμένα και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και τους Δήμους που βρίσκονται στις παρυφές του Πεντελικού, όλες οι αναγκαίες μελέτες και δράσεις που απαιτούνται για την περιβαλλοντική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη συνολική ανάδειξη του βουνού, με τελικό σκοπό την ταχεία ωρίμανση των απαραίτητων παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σταθμοί της επίσκεψης του Υπουργού ήταν το Λατομείο Μουζάκη, το Λατομείο Ράικου, το Λατομείο Μαλτέζου – Κοκκιναρά, καθώς και το Αρχαίο Λατομείο, η σπηλιά των Αμώμων και η οδός Λιθαγωγίας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το βουνό της Πεντέλης το θεωρούμε δικό μας βουνό. Γνωστό στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς γνωστό, ωστόσο και ένα τραυματισμένο βουνό. Τραυματισμένο από την αδιαφορία και τη βιαιότητα -πολλές φορές- των ανθρώπων.

Δεν χρειάζονται λόγια από εδώ και πέρα, χρειάζονται έργα και ταχύτητα. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής,  την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, έτσι ώστε αφού συνταχθούν όλες οι αναγκαίες μελέτες, να περάσουμε από τη φάση της θεωρίας και της μελέτης, στη φάση των έργων, που θα είναι έργα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξης του τοπίου».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε:

«Η Πεντέλη καθορίζει τη ζωή των Συμπολιτών μας γιατί και οι τρεις πόλεις μας  έχουν αναπτυχθεί στους πρόποδές της. Είναι ευτύχημα ότι το δάσος της ξαναγεννιέται κι όλη η Πεντέλη πρασινίζει ξανά.

Ήρθε όμως τώρα και η ώρα ανάδειξης της Πεντέλης με την σημαντική πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ, του  Υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη και του Γ.Γ. κ. Μ. Γραφάκου καθώς επίσης και την συνεργασία των δύο Δήμων Πεντέλης- Μελισσιών και Κηφισιάς, της Περιφέρειας Αττικής και άλλων φορέων.

Μέσα από τη συνεργασία το βουνό θα αναδειχθεί περιβαλλοντικά και πολιτιστικά και θα ενισχυθεί η επισκεψιμότητά του. Θα προστατευθεί η χλωρίδα, η πανίδα και  η βιοποικιλότητα. Ο Δήμος μας είναι πρόθυμος και έτοιμος να συνεργαστεί για όλα αυτά κι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε.»

Παρόντες στην επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη στην Πεντέλη ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος – ο οποίος θα συντονίσει την όλη προσπάθεια, η Δήμαρχος Πεντέλης – Μελισσίων, Δήμητρα Κεχαγιά, ο  Δήμαρχος Διονύσου,  Γιάννης Καλαφατέλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπύρος Κοκκινάκης -με στελέχη των δασικών υπηρεσιών- καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Βλάσης Σιώμος.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds