Γειτονικοί Δήμοι

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΕΜΠ για την υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας προς όφελος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος

By  | 

Θ. Αμπατζόγλου: «Αγκαλιάζουμε και υλοποιούμε όλες τις καινοτόμες δράσεις που σκοπό έχουν να προστατέψουν τις ζωές μας και το περιβάλλον»

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος της ζωής μας και να υιοθετηθούν νέες, πράσινες συνήθειες οι οποίες θα αποτελέσουν κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσανατολιστεί σε ένα μοντέλο κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (#ΕUGreenDeal). Η τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα είναι ο καταλύτης της μετάβασης αυτής.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Στέφανος Τσιπουράκης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία αυτής της στρατηγικής συνεργασίας δεδομένων των ιδιαιτέρων συνθηκών που βιώνει το Μαρούσι λόγω της βαριάς υπερτοπικής χρήσης αλλά και της άμεσης ανάγκης να εφαρμόσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας το οποίο εκπονείται που θα επιφέρει και τις απαραίτητες αστικές αναπλάσεις σε συνδυασμό με τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις που κρατούν πίσω την ανάπτυξη. Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου ο κ. Τσιπουράκης ενδεικτικά δήλωσε: «Αγκαλιάζουμε και υλοποιούμε όλες τις καινοτόμες δράσεις που σκοπό έχουν να προστατέψουν τις ζωές μας και το περιβάλλον»

Από την πλευρά τους τόσο η κα Ελένη Παλαιολόγου ως επικεφαλής της Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, όσο και ο Δρ. Άγγελος Αδμίτης Δντής Έρευνας του ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ, αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της συνεργασίας με τον Δήμο Αμαρουσίου δεδομένου του μητροπολιτικού του χαρακτήρα στα Βόρεια Προάστια και γενικότερα στη χώρα ως το μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέντρο.

Ως πρώτο βήμα στη στρατηγική αυτή συνεργασία είναι η σύμπραξη με το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ για τη δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης για μικρές ατομικές συσκευές μέσω ηλιακής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα οι φορτιστές τοποθετήθηκαν σε 5 στάσεις λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου σε κεντρικά σημεία του δήμου, με μονάδα ηλιακής φόρτισης στο πάνω μέρος (πάνελ) και μονάδα παροχής ρεύματος μέσω δύο θυρών USB στους βραχίονες των στάσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να φορτίσουν δωρεάν, μέσω της ηλιακής ενέργειας, τις προσωπικές τους κινητές συσκευές. Τα συστήματα είναι προσβάσιμα και διαθέσιμα προς όλους.

Παρόντες κατά την υπογραφή του Μνημονίου ήταν ακόμη ο Καθηγητής Ιωάννης Βασιλείου, Διευθυντής ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος και συντόνισε τις τεχνικές διαδικασίες υλοποίησης του πρώτου μέρους της Συνεργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου.

Μετά το πέρας της υπογραφής του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη σε Δημοτική Στάση του Αμαρουσίου.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds