Διάφορα

Ένα διαφορετικό μάθημα για μαθητές με τυφλοκώφωση»: Μια διαφορετική δράση για την αναπηρία από τους μαθητές των Doukas School

By  | 

«Οι μαθητές του τμήματος Α4 Λυκείου πραγματοποιήσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση με θέμα: «Ένα διαφορετικό μάθημα για μαθητές με τυφλοκώφωση», που οργανώθηκε σε συνεργασία με το τμήμα BTEC- GCE των Εκπαιδευτηρίων υπό τον συντονισμό της Υπεύθυνης κας Κατερίνας Τραγά και της Καθηγήτριας Συμβούλου του τμήματος Α4, Δρ. Σοφίας Παπαδοπούλου. Πιο συγκεκριμένα, μετά από την ξενάγηση των μαθητών στο site www.hoponinclusion.com τους γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουν ένα μάθημα Βιολογίας για παιδιά με τυφλοκώφωση, δημιουργώντας οργανίδια του κυττάρου με τη βοήθεια μαθητών του τμήματος BTEC – GCE. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Κυτταρόπλασμα, μιτοχόνδριο, κυτταρική μεμβράνη, πυρήνας, πήραν τρισδιάστατες διαστάσεις και τελικά παραδόθηκαν στη Σάντρα, τη φοιτήτρια με τη συγκεκριμένη αναπηρία που μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή να παρευρεθεί στην εκδήλωση.Παράλληλα, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλοκωφών, η κα Μπεζεριάνου Κατερίνα Πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Παππά Γεωργία, Εργοθεραπεύτρια και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η κα Ζαφείρη Φρόσω Μουσικοθεραπεύτρια και μέλος του Συλλόγου, καθώς και η κα Ζέζα Μαρία, Διευθύντρια του Σχολείου Τυφλοκωφών, έφεραν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και παραγματοποίησαν δράσεις με τα παιδιά, εισαγάγοντας του μαθητές στον κόσμο των ανθρώπων με τυφλοκώφωση.

πηγή:ΣΚΕΠ – SKEP

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds