ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Ολοκληρώθηκε η δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης”

By  | 

Με σύμμαχο τον ΕΔΣΝΑ ολοκληρώθηκε η Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ο Δήμος έχει θέσει ως κεντρική προτεραιότητα την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε, την επέκταση της ανακύκλωσης και τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Η  διαλογή στην πηγή είναι ο διαχωρισμός διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων με σκοπό την ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωσή τους. Θέτοντας σε πρώτη γραμμή τα στερεά απόβλητα. Βάση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, υποχρέωση των κρατών-μελών είναι να διαχωρίζουν το γυαλί, το χαρτί, το πλαστικό και το μέταλλο. Το βασικότερο όφελος αυτής της ενέργειας είναι η ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας για ένα καλύτερο μέλλον. Με την κυκλική οικονομία αυξάνεται η παραγωγικότητα των πράσινων πόρων, ώστε να μειωθούν οι μη ανανεώσιμοι πόροι και οι κρίσιμες πρώτες ύλες. Οι Γωνιές Ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων:

ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 4 ΡΕΥΜΑΤΩΝ

1. Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 53, Λυκόβρυση

2. Αγίου Γεωργίου (δίπλα από τη μάντρα του Γυμνασίου), Λυκόβρυση

3. 25ης Μαρτίου 2, Λυκόβρυση

4. Γρηγορίου Λαμπράκη 25-23, Λυκόβρυση

ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 5 ΡΕΥΜΑΤΩΝ

1. Νικ. Καζαντζάκη 19, Πεύκη

2. 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, Βρυούλων 27, Πεύκη

3. Λεωφόρος Αγίας Βαρβάρας 25, Λυκόβρυση

ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 6 ΡΕΥΜΑΤΩΝ

1 Πλατεία Λυκόβρυσης

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

           «Ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα πνοής και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Αξιοποιήσαμε τη συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, για να διευρύνουμε τις πράσινες πολιτικές μας, όπως κάναμε πρόσφατα με τα Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείο Εσωτερικών και το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η τοποθέτηση 12 υπόγειων κάδων στον Δήμο μας. Με τον Σύνδεσμο υλοποιούμε επίσης τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης με υπόγειους κάδους σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία και στις δύο δημοτικές μας ενότητες. Και συνεχίζουμε την προσπάθεια, προκειμένου να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα για τον Δήμο μας και να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο εξοπλισμό.»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds