ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας 26 Απριλίου

By  | 

 Η 26η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας και είναι η ημερομηνία που εγκαθιδρύθηκε το 1970 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Ο όρος Διανοητική Ιδιοκτησία περιλαμβάνει τόσο τη βιομηχανική ιδιοκτησία (ευρεσιτεχνίες, εμπορικά σήματα, βιομηχανικά σχέδια) όσο και την πνευματική ιδιοκτησία (δικαιώματα καλλιτεχνών πάνω στο έργο τους).

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της διανοητικής ιδιοκτησίας και της συνεισφοράς των καλλιτεχνών και των εφευρετών στην ανάπτυξη των κοινωνιών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας έχει θέμα «Ενισχύοντας την Αλλαγή: Οι γυναίκες στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα» και είναι αφιερωμένη στη λαμπρότητα, την εφευρετικότητα, την περιέργεια και το θάρρος των γυναικών που οδηγούν την αλλαγή στον κόσμο μας και συνδιαμορφώνουν το κοινό μας μέλλον.

Κοινός σκοπός του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και της εποπτεύουσας αρχής του, της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, είναι η προστασία της εφευρετικής δραστηριότητας και του βιομηχανικού σχεδίου, καθώς και η επιχειρηματική αξιοποίηση των καινοτόμων ιδεών και των αποτελεσμάτων της έρευνας. 

Μέσω των νέων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αλλαγών που εισήχθησαν με το Ν.4512/2018 στο νομοθετικό πλαίσιο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στοχεύουμε να καταστήσουμε τη διανοητική ιδιοκτησία βίωμα της επιχειρηματικής κοινότητας και εφαλτήριο στην ανάδειξη των start-ups.

Πεποίθησή μας είναι ότι η επιχειρηματική καινοτομία και η διανοητική ιδιοκτησία “παντρεύονται” για τη δημιουργία απτών αποτελεσμάτων.  Επιθυμία όλων είναι οι νέες ιδέες, οι εφευρέσεις, να μετουσιώνονται σε τελικό εμπορικό προϊόν για την επιστημονική και οικονομική ανάπτυξη.

Διεύθυνση Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds