ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δήμητρα Κεχαγιά: ευχαριστώ τους εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό και την αποψίλωση του ΝΙΕΝ, προετοιμάζοντας την αντιπυρική περίοδο

By  | 

Με μεγάλη συμμετοχή, παρά το συννεφιασμένο καιρό και το ψιλόβροχο, πραγματοποιήθηκε δράση εθελοντικού καθαρισμού στον περιβάλλοντα χώρο του ΝΙΕΝ, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος που έχει εκπονηθεί, για τον καθαρισμό και την αποψίλωση πάρκων και αλσυλλίων, αστικών και περιαστικών δασών ενόψει της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Τη δράση διοργάνωσε το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου. Συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Πεντέλης, κοινωνικές ομάδες, πολλοί εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Ξεκινάμε σήμερα, με πρωτοστάτη το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας την υλοποίηση του φετινού προγράμματος των καθαρισμών και αποψιλώσεων που έχουμε σχεδιάσει να πραγματοποιήσουμε, προκειμένου να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την αντιπυρική περίοδο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας και ειδικά τους κατοίκους της περιοχής που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για αυτή τη δράση, καθώς και τους εργαζόμενους και εθελοντές του Δήμου και του Σ.Π.Α.Π. που και σήμερα βοηθούν στην προσπάθεια αυτή.  Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δασοπρόσκοπους της Πεντέλης που για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν με πολυπληθή ομάδα και στη σημερινή μας δράση.

Με την ευκαιρία του σημερνού καθαρισμού θα ήθελα να απευθύνω έκκληση και προς τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται αυτό το χώρο, για αν απολαύσουν τον καθαρό αέρα, τη φύση και την υπέροχη θέα που προσφέρει το συγκεκριμένο σημείο, να τον αφήνουν καθαρό σεβόμενοι το περιβάλλον, αλλά και τους συμπολίτες τους που είναι εδώ σήμερα και τον καλλωπίζουν καθαρίζοντάς τον».

Στη δράση παρόντες ήταν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πεντέλης Άντα – Χάνου Μπούσουλα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μητροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Παλαιοδήμος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Δημητράκης και Απόστολος Φρατζής και ο Επικεφαλής του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Χάρης Νικολέτος.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds