Δήμος Κηφισιάς

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής δύο έργα 5,5 εκατ. ευρώ με στόχο την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά σε Σαρωνικό και Λαυρεωτική

By  | 

Γ. Πατούλης: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας στηρίζουμε με σημαντικά έργα υποδομών τους πληγέντες δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής»   Εγκρίθηκε η 3η Τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής. Στην τροποποίηση του Προγράμματος εντάχθηκαν οι χρηματοδοτήσεις έργων  ύψους 5,5 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν παρεμβάσεις στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής οι οποίες επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.  Τα συγκεκριμένα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα εκτελεστέων έργων μετά από σχετική δέσμευση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής στις 11 Σεπτεμβρίου.  Μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και της Αρμόδιας Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Ε. Κοσμίδη, το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων έργων.  Μεταξύ άλλων η σχετική τροποποίηση αφορά έργα οδοποιίας σε περιοχές του Δήμου Σαρωνικού που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Τα σχετικά έργα έχουν  προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ. Για τον Δήμο Λαυρεωτικής, προβλέπεται ένταξη έργων οδοποιίας στην περιοχή που έχει πληγεί από την πυρκαγιά, προϋπολογισμού 1.500.000€.   Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:   «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων και θα συμβάλει στην ταχύτερη επιστροφή της κανονικότητας στην περιοχή. Όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, το ίδιο κάνουμε αίσθημα ευθύνης και στην επόμενη ημέρα. Συμβάλλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών των υποδομών καθώς και στην προσπάθεια αναγέννησης των δασικών σχηματισμών που καταστράφηκαν».   Σε κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου τόνισαν: «Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά μας και κατανόησε πλήρως τα αιτήματά μας. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που στηρίζουν έμπρακτα τις πληγείσες περιοχές. Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, που για τους δήμους μας και τους δημότες μας έγινε ακόμη πιο δυσχερής μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των ζημιών και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των έργων ώστε οι πληγείσες περιοχές να αποκατασταθούν γρήγορα και οι κάτοικοι να περάσουν στην επόμενη ημέρα».   

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds