ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Τριήμερο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

By  | 

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε μετά την πολύνεκρη τραγωδία από την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη.

Στη Λάρισα μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών.»

Στα Τέμπη φτάνουν σε λίγη ώρα οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Λαμπρούλης.

Σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για τα αίτια αυτού του τραγικού δυστυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές. Έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή δυο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση».

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έγραψε: «Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Αδιανόητο αυτό που συνέβη. Η σκέψη μας στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και συμπαράσταση στους τραυματίες.»

Στα Τέμπη μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

πηγή:https://www.902.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds