ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ

By  | 

Σήμερα Τετάρτη 22 Φεβουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την την ίδια ημέρα από το 1927, όταν και καθιερώθηκε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης καθιερώθηκε το 1926 σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ, ο οποίος γεννήθηκε την 22η Φεβρουαρίου 1857 στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, το 1927 κορίτσια Πρόσκοποι και Οδηγοί, οι οποίες είχαν έρθει από όλο τον πλανήτη στις Η.Π.Α. για το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Προσκόπων συμφώνησαν μεταξύ άλλων ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία μία ημέρας, κατά την οποία θα πρέπει να εκφράζουν ευγνωμοσύνη και να ευχαριστούν η μία την άλλη για το κίνημα του Προσκοπισμού. Τότε, όρισαν την 22η Φεβρουαρίου, ενώ με το πέρασμα του χρόνου ο Προσκοπισμός ως κίνημα μεγάλωσε και επεκτάθηκε σε κάθε γωνιά της Γης.

Τη συγκεκριμένη ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί συλλογίζονται για τις αξίες των οργανώσεών τους, αποστέλλουν τις ευχές σε όλους όσοι ανήκουν στη μεγάλη αυτή παγκόσμια οικογένεια και πραγματοποιούν εράνους για να βοηθήσουν προσκόπους και οδηγούς σε φτωχές χώρες.

πηγή:https://www.neolaia.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds