Δήμος Κηφισιάς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

By  | 

Ο Δήμος Κηφισιάς, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και των πεύκων υλοποιεί και φέτος, πρόγραμμα μηχανικής καταπολέμησης της πιτυοκάμπης (κάμπια) με στοχευμένες επεμβάσεις.

Οι επεμβάσεις εξειδικευμένου συνεργείου εποπτεύονται από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς και πραγματοποιούνται κατά προτεραιότητα σε σχολικές μονάδες, τα δύο κοιμητήρια του Δήμου, αλσύλλια αλλά και σε και συστάδες πεύκων μετά από υποδείξεις πολιτών.

Οι προνύμφες της κάμπιας καταναλώνουν μεγάλο μέρος της φυλλικής επιφάνειας των πεύκων με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η ανάπτυξη των νεαρών δένδρων, ενώ μεγάλες προσβολές για συνεχόμενα έτη μπορεί να οδηγήσουν και στην ξήρανση  πεύκων. Χαρακτηριστικό, επίσης, της προνύμφης (κάμπιας) είναι και οι δερματικές και αναπνευστικές αλλεργίες (σε ανθρώπους που τις ακουμπούν).

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds