Δήμος Κηφισιάς

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Προτεραιότητα μας, η αλληλεγγύη», με τις ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Δήμου Κηφισιάς

By  | 

Με απόφαση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου  η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα», από το πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης COVID-19, δημιούργησαν έναν ειδικό μηχανισμό για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την διάδοση του ιού.

Ο μηχανισμός αυτός αφορά :  α) στην τηλεφωνική καταγραφή  αιτημάτων των κατοίκων του Δήμου γενικά, καθώς και των  απόρων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν β) στην διεκπεραίωση των αιτημάτων από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» καθώς και από τις δομές του  Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα» ( κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο κτλ ).

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί αιτήματα πολιτών όπως : φαρμακευτική περίθαλψη και παροχή ειδών πρώτης, συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες, παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού   COVID-19.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ανελλιπώς από 18/3/20 μέχρι και σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα που  παρατηρούνται αυξητικές τάσεις των αιτημάτων των πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι,  οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεση τους:

Τον ιστότοπο: https://menoumespiti.kifissia.gr/ 
Τις  4 τηλεφωνικές γραμμές:  210 8080108,  210 8018021 ( Κηφισιά ) ,  210 6205006  210 8071263 ( Νέα Ερυθραία, Εκάλη ), ώρες 8.00 έως 16.00

Τα emails: akapi@kifissia.gr, kapierithraias@kifissia.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds