ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Περισσότερα από 200.000 ευρώ κέρδισε ο Δήμος Πεντέλης από τη μείωση κατά 20% περίπου στα απορρίμματα που οδηγήθηκαν σε ταφή το 2022 και την αύξηση κατά 50% στα βιοαπόβλητα. Δήμητρα Κεχαγιά: Η πολιτική μας έχει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των πολιτών και τα οικονομικά του Δήμου

By  | 

Δήμητρα Κεχαγιά: Η πολιτική μας έχει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των πολιτών και τα οικονομικά του Δήμου

Λιγότερα κατά 20% ήταν τα απορρίμματα που οδηγήθηκαν από το Δήμο Πεντέλης σε ταφή το 2022 σε σχέση με το 2021. Συγκεκριμένα, τα σύμμεικτα απορρίμματα που μετέφερε ο Δήμος Πεντέλης στο ΧΥΤΑ Φυλής το 2022, ανήλθαν σε 12.183 τόνους σε σχέση με 15.059 που είχαν οδηγηθεί το 2021.

Ο Δήμος Πεντέλης επωφελείται από τη μείωση αυτή ποσό 70 ευρώ τον τόνο, (50 ευρώ από τέλη διαχείρισης του ΧΥΤΑ και 20 ευρώ ο τόνος από τέλος ταφής), δηλαδή συνολικά άνω των 200.000 ευρώ.

Σημαντική επίσης ήταν για το έτος 2022, η αύξηση των βιοαποβλήτων που συλλέχθηκαν ξεχωριστά μέσα από το δίκτυο των καφέ κάδων και οδηγήθηκαν σε ειδική επεξεργασία. Ανήλθαν σε 119,5 τόνους, έναντι 79 τόνων το 2021, αύξηση κατά 51%.

Ο Δήμος Πεντέλης είναι ο πρώτος Δήμος που εφαρμόζει σταδιακά την ξεχωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, στο σύνολο της πόλης.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε για το θέμα:

«Στη διαχείριση των αποβλήτων εφαρμόσαμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό που στόχο είχε να βελτιώσει γρήγορα ο Δήμος τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων του. Αποκτήσαμε εξοπλισμό για τα βιοαπόβλητα, συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους φορείς σε θέματα ανακύκλωσης και εφαρμόζουμε τη διαλογή στην πηγή παντού.

Η πολιτική μας στη διαχείριση των αποβλήτων, έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Τη χρονιά που πέρασε πετύχαμε μείωση της ταφής κατά 20%, αύξηση των χωριστά συλλεγέντων βιοαποβλήτων κατά 50%, ποσοστά ανακύκλωσης άνω του 30% για ακόμα μια χρονιά και οικονομικό όφελος για τους συμπολίτες μας άνω των 200.000 ευρώ.

Συνεχίζουμε μεθοδικά τη δουλειά μας για μια πόλη καθαρή, για ένα καλύτερο περιβάλλον για τους συμπολίτες μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds