Διάφορα

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

By  | 

Επισκεφθείτε τη «ΘΟΛΟ» και ταξιδέψτε στο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας,
στο πανελλήνιο ιερό των Δελφών, στον ομφαλό της Γης.

Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στον Ιερό χώρο των Δελφών, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία και κτήριά του, όπως τη Σφίγγα των Ναξίων, τα αφιερώματα των Αθηναίων, Σπαρτιατών και Αρκάδων, καθώς και τον θησαυρό των Αθηναίων και των Σιφνίων.

Ο ναός του Απόλλωνα στον ιερό χώρο των Δελφών

Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα, όπως ο ναός του Απόλλωνα, το σημαντικότερο μνημείο του Ιερού και το χάλκινο άγαλμα του θεού, το συλλογικό αφιέρωμα των Ελλήνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ.

Ο ναός του Απόλλωνα και τα αναθήματα του ιερού χώρου των Δελφών

Η ανασύνθεση του ιερού, όπως παρουσιάζεται στη «Θόλο», βασίζεται στη διεξοδική περιγραφή του Παυσανία, του 2ου αιώνα μ.Χ, σε συνδυασμό με τα ευρήματα των ανασκαφών. Μια συναρπαστική διαδραστική ξενάγηση, που πραγματοποιείται «ζωντανά» από τις Μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και αποτελεί μια, ακόμη, μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Θησαυροί των Δελφών, στα δεξιά ο Θησαυρός των Σιφνίων

Η «ΘΟΛΟΣ» λειτουργεί με ανανεωμένα συστήματα εικονικής πραγματικότητας και οι παραγωγές της υλοποιούνται με βάση μια πρωτότυπη και, παγκοσμίως πρωτοποριακή, διαδικασία έρευνας, τεκμηρίωσης και οπτικοποίησης της πληροφορίας.

Ο Θησαυρός των Αθηναίων στο πανελλήνιο ιερό των Δελφών

Ωράριο προβολών:

www.tholos254.gr

Πληροφορίες – Προπώληση εισιτηρίων:

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,
Πειραιώς 254,
Ταύρος 177 78
Τηλ. 212 254 0000
Φαξ: 212 254 0123
e-mail: hellenic-cosmos@ime.gr
Ιστοσελίδα: www.hellenic-cosmos.gr

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί επισκέπτες,

Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να πραγματοποιούνται οι εκάστοτε προγραμματισμένες προβολές στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας πρέπει να συμπληρώνεται ένας ελάχιστος αριθμός 10 (δέκα) ατόμων. Για το λόγο αυτό, πριν την επίσκεψή σας στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σας προτρέπουμε προηγουμένως να καλείτε στο τηλέφωνο 212 254 0000 για την ενημέρωσή σας.

Ευχαριστούμε!

Για δική σας διευκόλυνση μπορείτε να κάνετε τηλεφωνική κράτηση θέσης

Οι Δελφοί σήμερα 

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds