Δήμος Κηφισιάς

ΕΥΧΕΣ, ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

By  | 

Πρωτοχρονιάτικες γιορτινές ευχές, πλατιά χαμόγελα και συναισθήματα χαράς πρυτάνευσαν στην λαμπερή σάλα υποδοχής στο «Αθηνά Παλλάς» του Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης», στο Κεφαλάρι, στο επίσημο αντάμωμα, μετά από δύο χρόνια κοινωνικής απόστασης.

Ήταν η ανταπόκριση στο θεσμικό κάλεσμα του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και των Αιρετών -Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας Εκάλης- για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δήμου μας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο–Πρωτοσύγκελο και τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Παναγιώτη Σβορώνο.

Ως ευγενής οικοδεσπότης, ο Γιώργος Θωμάκος κόβοντας την βασιλόπιτα, παραχώρησε τη θέση του πρώτα σε επίσημους καλεσμένους του για ευχές. Ακολούθως ο ίδιος, ευχήθηκε από καρδιάς σε όλους Υγεία, Ειρήνη παντού, και καλά και αγαθά έργα. Ευχαρίστησε την «ηρωική» δημοτική του ομάδα, τις πέντε συνεργαζόμενες παρατάξεις και βέβαια τους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι συνεργάζονται αρμονικά για τα καινοτόμα, πρωτοποριακά και διαδοχικά έργα στον Δήμο Κηφισιάς- «Δήμο Ομορφιάς», όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Θωμάκος. Επίσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα:

·         87 υπάρχοντα πάρκα, τις διαρκείς δεντροφυτεύσεις και αναπλάσεις

·         Στην προτεραιότητα προς τα σχολεία μας για καθαριότητα, υγειονομική προστασία, επισκευές, νέες πτέρυγες, πρόγραμμα ενεργειακής αποδοτικότητας

·         Στις 155 δημοπρατήσεις τα 3 τελευταία χρόνια για επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού, ασφαλτοστρώσεις (65.000τμ), νέα πεζοδρόμια (10.000τμ), αποχετευτικούς αγωγούς (34.000μ)

·         Στα 16 νεόφερτα οχήματα στο «στόλο» της Καθαριότητας και στα 22 υπόγεια συστήματα κάδων ανακύκλωσης

·         Στις 50 ψηφιακές εφαρμογές που διευκολύνουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες

·         Στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Δήμος μας είναι έτοιμος να απορροφήσει 2.000.000ευρώ

·         Στους 5 κύκλους επιχειρηματικότητας, με τους οποίους ο Δήμος βοήθησε 175 νέες κυρίως καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες

·         Στις νέες χρηματοδοτήσεις. Ύψους 2.700.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια και 2.965.000 ευρώ για την κομποστοποίηση και διαχείριση των κηπαίων

Ο Γ. Θωμάκος επισημαίνοντας τους στόχους για τα επόμενα χρόνια, τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, τις διεκδικήσεις  μεγάλων έργων υποδομής (συγκοινωνίες και αντιπλημμυρικά έργα), την κατάργηση της σύμβασης των διοδίων και τη δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού.

Παρουσιάστρια της βραδιάς η ευγενώς προσφερθείσα, έμπειρη δημοσιογράφος και αγαπημένη συμπολίτισσα Τατιάνα Στεφανίδου.

Τα νιάτα της μάθησης και της προόδου, επιφανείς συμπολίτες μας, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο αλλά και τους γραφικούς αμαξάδες τίμησε ο  Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας στην λαμπρή τελετή η οποία οργανώθηκε από την  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Ζέτη Κασιμάτη. Για κάθε βράβευση προβλήθηκε σχετικό βίντεο, που επιμελήθηκαν η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», δημοσιογράφος, Νίνα –Ασπασία Βλάχου και η Εκπρόσωπος Τύπου Τέτα Τσετσέκου.

Τιμήθηκαν:

-Ο Υποναύαρχος επί τιμή -Εθνικός ευεργέτης – εφοπλιστής Παναγιώτης Λασκαρίδης για τις δωρεές του στην Πατρίδα (δώρισε 4 υποστηρικτικά πλοία στις ΕΔ),  Υγεία, Τέχνες, Γράμματα, Κοινωνία, Πολιτισμό (ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη)«Η σημερινή τιμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα γιατί προέρχεται από την πόλη μου. Οι διακρίσεις, μου υπενθυμίζουν το χρέος που έχω προς την πατρίδα» τόνισε ο κ. Λασκαρίδης.

– Η Ιωάννα Φωκά διακεκριμένη ιστορικός και συγγραφέας, εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της οικίας του, όπου ακούστηκε το ιστορικό «ΟΧΙ». Ευχαρίστησε τον Δήμο για την αναγνώριση της προσφοράς της.

-Η Δέσποινα Χατζηβασιλείου, πρώτη γυναίκα μετά από 72 χρόνια στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και συμμαθητή της από τα Ανάβρυτα Γιώργο Θωμάκο για την αναγνώριση της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο πρόσωπο της και αναφέρθηκε στο έργο του στον Πράσινο Δήμο μας.

-Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την πολύτιμη συμβολή του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία της χώρας. Πρόκειται  για ένα από τα σημαντικότερα Ινστιτούτα γεωργικής έρευνας και φυτοπροστασίας σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο όπου οι εγκαταστάσεις του εδρεύουν στον Δήμο Κηφισιάς. Το βραβείο παρέλαβε ο Αλέξανδρος Σαμαράς, Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ινστιτούτου.

– Το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας για την έντονη δραστηριότητα του εκτός των σχολικών τειχών. Έξι διακρίσεις σε έξι πανελλήνιους διαγωνισμούς το 2022.

-Το 1ο Γυμνασίο Κηφισιάς για την πετυχημένη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου- Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του σχολείου.

– Τους αμαξάδες της Κηφισιάς στο πρόσωπο της οικογένειας Χατζηδημητρίου. Ο εμβληματικός αμαξάς Βαγγέλης Χατζηδημητρίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή και την βράβευση. 

Στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή μας οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Ζωή Ράπτη, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Δήμαρχοι: Ηλίας Αποστολόπουλος-Παπάγου- Χολαργού  και Ξενοφών Μανιατογιάννης-Βριλησσίων, οι Αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη- Βορείου Τομέα, Γιάννης Κεχρής -Υγείας, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ.Λάτση» Χρήστος Πτερούντιος, ο διευθύνων σύμβουλος  της Ecali Α.Ε. Γιάννης Γεωργακάκης οι Πρώην Δήμαρχοι Βάσω Σπηλιωτοπούλου- Εκάλης, Νίκος Χιωτάκης- Κηφισιάς (νυν Διευθ. Σύμβουλος ΕΟΑΝ), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλα Παπαδημητρίου, η ΓΓ του Δήμου Κηφισιάς Δρ. Ρόζυ Χαριτοπούλου, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Δορμούσης, ο Πρόεδρος του ΟΣΥ Βασίλης Ξυπολυτάς (υποψήφιος Δήμαρχος), η Αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου «Άγ. Παντελεήμων ΓΝΔΑ» Φωτεινή Βρύνα , η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ  Άρια Αγάτσα, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων, επικεφαλής Δημοτικών Συνδυασμών του Δήμου μας, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων και συλλόγων, εκπρόσωποι του Τύπου και του επιχειρείν και πολίτες.

Η αυλαία της γιορτής έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς, φόρος τιμής στην αείμνηστη Εριέττα Λάτση, Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος που φιλοξένησε τη λιτή εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds