Δήμος Κηφισιάς

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

By  | 

γράφει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Στις 22 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 4.30 το απόγευμα, μπαίνουμε και επίσημα στο Φθινόπωρο. Με ωροσκόπο την 29η μοίρα από τον Αιγόκερω και μεσουράνημα την 20η του Σκορπιού. (Αντιλαμβανόμαστε πως το 3ο δεκαήμερο των σταθερών και παρορμητικών ζωδίων, θα παίξει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα).
Οι κοινωνικές και πολιτικές θέσεις, …θα πάρουν ….ένα πιο συγκρατημένο τρόπο έκφρασης, αν και για μας, θα είναι λιγότερο εμφανής. Δηλαδή, δεν θα μάθουμε ολόκληρο το σενάριο.Οι κυβερνήτες των γωνιακών ακμών 1ου & 10ου οίκου, βρίσκονται σχεδόν κρυμμένοι, στον 12ο οίκο (στον χάρτη του Φθινοπώρου). Θα γίνουν πολλά, …αλλά όλοι εμείς, θα αντιληφθούμε μόνο τα βασικά!
Ο Ήλιος από τον Ζυγό, τονίζει από τη θέση που βρίσκεται, την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου. Βρίσκεται στον οίκο της επένδυσης (8ο οίκο) και ενεργοποιεί τα νήματα της διπλωματίας -επί της ουσίας. Άρα λοιπόν, μας δείχνει ότι οι διπλωματικές προσπάθειες, (σε παγκόσμια κλίμακα), θα είναι το κεντρικό θέμα της εποχής.
Ο Άρης από τον Κριό και ανάδρομος, σχηματίζει όψεις τετραγώνου με τον Αιγόκερω. (με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και το Δία). Αυτό, θα ανεβάσει τους τόνους, οπότε, αργότερα θα δούμε τις καταστάσεις να κινούνται σε επίπεδο διαφορετικό. Δηλαδή, όχι και τόσο διπλωματικό -αρμονικό.
Οι συζητήσεις, θα κινηθούν γύρω από τα θέματα του θαλάσσιου και ορυκτού πλούτου. Η εξωτερική πολιτική και τα κράτη, (τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο) θα δώσουν …έναν τόνο καλής θέλησης. Εάν αυτό επιτύχει, θα είναι παροδικό. Θυμίζω ότι μέσα στο Φθινόπωρο θα έχουμε και το προεκλογικό κλίμα, των εκλογών της Αμερικής, που όπως είναι γνωστό, ρυθμίζουν μεγάλο μέρος, της παγκόσμιας οικονομίας… και άρα μας αφορά!
Πιο αναλυτικά, ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, θα κινήσει τα νήματα για συμφωνίες ,..κάτω από το τραπέζι. Η όψη του Ερμή με τον Κρόνο, κρατάει απόσταση ασφαλείας και κάνει τις προσπάθειες στην επικοινωνία, …να μοιάζουν ψυχρές, τυπικές και ίσως κάποιες φορές και απόμακρες. Ο Ερμής σε αντίθεση με τον Άρη από τον Κριό, ενεργοποιεί άμεσα τα αντανακλαστικά -για κάθε είδος διαπροσωπικής σχέσης, με κίνδυνο την ένταση αλλά και την πίεση στο νευρικό σύστημα.
Στις 27/9, η θέση του Ερμή από τον Σκορπιό, δίνει σε όλα τα ζώδια, την αίσθηση ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Παράλληλα, δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο, έτσι ώστε, να μάθουμε τι θα πει η έννοια αφουγκράζομαι. Σε ενεργητικό επίπεδο, βοηθά κάθε στόχο, που έχει επενδυτικό χαρακτήρα. (είτε σε φυσικό, είτε σε συναισθηματικό, διανοητικό ή πνευματικό επίπεδο-θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέση που είμαστε….και βλέπουμε τα πράγματα).


Με Χαρά, για το »Kifissia Radio News – Κifissia Νorth City» Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds