Δήμος Κηφισιάς

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 από τα κλιμάκια του Συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής

By  | 

Στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στο Αιγάλεω, συνεχίστηκαν σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 από τα κλιμάκια του Συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλης: «Επικεντρώνουμε τους προληπτικούς ελέγχους σε δομές εκπαίδευσης, καθώς αυτήν την κρίσιμη υγειονομικά περίοδο η προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών είναι νευραλγικής σημασίας»Στο πλαίσιο των στοχευμένων επιδημιολογικών ελέγχων για τον Covid-19 που πραγματοποιούνται προληπτικά και σε Δομές εκπαίδευσης της Αττικής, τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, διενήργησαν σήμερα ελέγχους στο προσωπικό του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στο Αιγάλεω, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Τον Περιφερειάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα Παιδείας, Χ. Αλεξανδράτο, υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΣΥ η Προϊσταμένη Ελένη Τρίγκα. Το προσωπικό των ΚΕΣΥ απαρτίζεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και άλλους, οι οποίοι έχουν ως αποστολή, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς τους, για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου, αλλά και τη συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.Ο κ. Πατούλης επόπτευσε τη διαδικασία διενέργειας των ελέγχων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο τους. Οι λήψεις ρινοφαρυγγικών δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής: «Σήμερα βρεθήκαμε εδώ στο ΚΕΣΥ στο Αιγάλεω με στόχο να φροντίσουμε τους εκπαιδευτές, τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν για τα παιδιά μας, διενεργώντας προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους με τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τον covid19. Πιστεύω ότι η προσπάθεια την οποία συνεχίζουμε και στις δομές της παιδείας, μόνο όφελος έχει για τους εκπαιδευτικούς και για τα παιδιά μας. Επικεντρώνουμε τους προληπτικούς ελέγχους σε δομές εκπαίδευσης, καθώς αυτή την κρίσιμη υγειονομικά περίοδο η προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών είναι νευραλγικής σημασίας». Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι στοχευμένη και γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αλλά και με το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, όπου τα δείγματα εξετάζονται.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds