ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

By  | 

Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται 21 Σεπτεμβρίου σε όλο τον κόσμο. Τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 21Η Σεπτεμβρίου ως ημέρα παγκόσμιας κατάπαυσης του πυρός και μη βίας , μια πρόκληση σε όλα τα έθνη και τους ανθρώπους να την τιμήσουν με κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες από τον ΟΗΕ, τις Μ.Κ.Ο, από θρησκευτικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινωνίες των πολιτών για την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης και της μη βίας.

«Η κλιματική έκτακτη ανάγκη απειλεί την ασφάλειά μας, τα νοικοκυριά μας και τις ζωές μας» ανέφερε ο Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες, εξηγώντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που συγκαλεί τη Σύνοδο για την Κλιματική Δράση στις 23 Σεπτεμβρίου.



Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds