ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρία χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής

By  | 

Γ. Πατούλης: «Το σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας αποτελεί χρήσιμο και καινοτόμο εργαλείο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας»

Στην αξιοποίηση του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας ως εργαλείου προάσπισης της οδικής ασφάλειας, της μείωσης της ταλαιπωρίας των πολιτών και βελτίωσης της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση των τριών ετών λειτουργίας του Κέντρου.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο επίκουρος Καθηγητής τους και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), Π. Παπαντωνίου, ο Π. Καρυώτης Προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Διαχείρισης   Μητροπολιτικών  Υποδομών, ο Κ. Λογοθέτης Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας, ο Ν. Τσούνης προϊστάμενος του τμήματος του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας και στελέχη της Περιφέρειας. 

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επισήμανε ότι το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μάλιστα τόνισε ότι σύγχρονα έργα υποδομών και εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις των πολιτών, όπως το Μετρό μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κυκλοφοριακό φόρτο. Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε τον Πειραιά όπου η κίνηση έχει μειωθεί σε κεντρικές αρτηρίες έως και 25%. «Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών και στην ενίσχυση της ασφάλειας. Αυτό φάνηκε άλλωστε και σε κεντρικά σημεία του Πειραιά αμέσως μόλις δόθηκαν προς χρήση οι σταθμοί του Μετρό. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, το Υπουργείο υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και τους Δήμους, θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για την ομαλή και ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας» τόνισε και πρόσθεσε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο και επικαλούμενος τις βασικές δράσεις, εστίασε στις ασφαλτοστρώσεις, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, των κεντρικών οδικών αρτηριών αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, στον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση της φωτεινής σηματοδότησης, αλλά και του ηλεκτροφωτισμού των οδικών αξόνων με την τοποθέτηση τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών σωμάτων Led, στην ενίσχυση των οχημάτων έκτακτης επέμβασης στη Λεωφόρο Κηφισού, στη λειτουργία σύγχρονων πινακίδων «fullmatrix», στις περιπολίες κλειστών οχημάτων στη Λ. Κηφισού,στην τοποθέτηση έξυπνων διαβάσεων, καθώς και στη λειτουργία του τετραψήφιου αριθμού 1544. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στην ανάπτυξη σύγχρονων διαβάσεων, στις πεζογέφυρες που κατασκευάζονται αλλά και στο πρόγραμμα πρόληψης ατυχημάτων που υλοποιείται πιλοτικά σε σχολεία της Αττικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Διαχείρισης   Μητροπολιτικών  Υποδομών Π. Καρυώτης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί καθώς και εκείνα που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα.  

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/zz96ByAWxgY

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds