ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Σημαντική Ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο:⭕️Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο

By  | 

Την Δευτέρα  28/11 το 5ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά την ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος από την  Περιφέρεια που εκπονούμε όλοι οι δήμοι εδώ και 5 έτη για την υποστήριξη των κοινωνικών δομών  λόγω της οικονομικής κρίσης. Στο πρόγραμμα αυτό εργάζονται 1 φαρμακοποιός , 2 Κοινωνικοί Λειτουργοί για το φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και 1 διοικητικός υπάλληλος.

👉Οι υπάλληλοι αυτοί όλα τα χρόνια εργάστηκαν μαζί με το προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ  αγαστά και στήριξαν κάθε ανάγκη μαζί τους και μάλιστα  στην 1η γραμμή την περίοδο  των 3 ετών covid-19 και συνεχίζουν, όπου τους ζητήθηκε και πάντα στο πλαίσιο της επιτήρησης από την διοίκηση του ΟΚΠΑΔΒ . Η συνεισφορά των ιδίων τόσο σε αποστολές, σε κρίσεις, όσο και στην συγκέντρωση και παραλαβή τροφίμων και φαρμάκων τεράστια καθότι οι δομές αυτές δεν διαθέτουν μόνιμο προσωπικό. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Κοινωνικό φαρμακείο είναι ενταγμένο και μέσω του προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ της Φτώχειας Άξονας 9 στο δίκτυο των Κοινωνικών φαρμακείων όλης της Ελλάδας και η συνεργασία αλλά και η αλληλοστήριξη , όπως διαρκώς ενημερώνουμε δημόσια μέσω των αποστολών που πραγματοποιούνται , για την αποστολή και εύρεση φαρμάκων, είναι πολύτιμη.

Το ίδιο ισχύει και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο , το οποίο σήμερα υποστηρίζει 280 οικογένειες ευάλωτων νοικοκυριών. Η ένταξη τους πληροί  όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί το πρόγραμμα και ελέγχεται η αξιοπιστία της ένταξης  από επιστημονική επιτροπή ( κοινωνικούς λειτουργούς).

👉Ο αριθμός αυξομειώνεται ανάλογα με την εργασιακή τους ένταξη .

👉Απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης: αίτηση, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας , εκκαθαριστικό σημείωμα  του τρέχοντος φορολογικού έτους (απαιτείται η προσκόμιση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη), Αντίγραφο Ε9, Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού  ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλ, ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας σε ισχύ στο όνομα του αιτούντα, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου 6μηνου (κάθε 6 μηνο διενεργούμε έλεγχο), πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογενειακού δηλώνεται ως άνεργο ,  Πιστοποίηση αναπηρίας ΚΕΠΑ εφ΄ όσον υπάρχει. Σε περίπτωση δημοτών οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι  απαιτείται βεβαίωση από τον δήμο που κατοικούν ότι δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα.

👉Για τους ενδιαφερόμενους στο Κοινωνικό Φαρμακείο  απαιτείται η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/86, ότι δεν υπάρχει ασφάλιση σε κάποιο ασφαλιστικό φορέα, για δε τους ασφαλισμένους απαιτείται η προσκόμιση της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τους.

👉Έχει συσταθεί εξαρχής επιτροπή ελέγχου η οποία ανά πάσα στιγμή διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε επιπλέον δικαιολογητικό ή να προβεί σε διενέργεια περαιτέρω ελέγχου  ή κοινωνικής έρευνας εφ΄ όσον θεωρηθεί απαραίτητο.

👉Τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο στηρίζεται κατά 60% από τις προσφορές των συμπολιτών μας, των σχολείων, του   εμπορικού κόσμου, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ διότι βοηθάνε το έργο μας το οποίο καλύπτει τα κενά του κράτους να σταθεί στο πλευρό όλων όσων έχουν πληγεί από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα, απλά απαλύνει τις πληγές.

👉Ο Οργανισμός Κοινωνικής προστασίας του Δήμου μας ,σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΦΑΡΟΥ οργανώνει και συνεργάζεται με φορείς, προγράμματα,  επιχειρήσεις, άτομα, ομάδες πολιτών, και άλλες δημοτικές δομές ώστε το συντομότερο δυνατόν οι συμπολίτες μας να σταθούν πραγματικά στα πόδια τους, να βρουν εργασία και να ζήσουν αξιοπρεπώς.

🙏Ευχαριστούμε όλη την κοινωνία και τον εμπορικό κόσμο που συμβάλει σε όλα με κάθε τρόπο.

🙏Είναι υποχρέωση μας και σωστό να ευχαριστήσουμε την αντιπολίτευση που όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων και έχει ψηφίσει το πρόγραμμα Φτώχειας της Περιφέρειας το οποίο υλοποιείται με την συνεργασία, όπως προϋποθέτει το πρόγραμμα του ΦΑΡΟΥ (ΜΚΟ) και που παρά το γεγονός ό,τι όλοι δεν έχουμε και την καλύτερη εικόνα για τις ΜΚΟ, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και Οργανώσεις οι οποίες λειτουργούν υποδειγματικά όπως και στο εξωτερικό. Ελπίζουμε ό,τι και αυτή τη φορά θα πράξει το αυτονόητο .

👉Το πρόγραμμα αυτό όπως θα διαπιστώσετε στις εικόνες, ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023 και ζητείται η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου από την Περιφέρεια ώστε να μπορέσει να κλείσει ομαλά τον Ιούνιο, και να συνεχίσει την στήριξη του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ  για το επόμενο διάστημα και να μην βρεθούν στο δρόμο οι 4 εργαζόμενοι.

Παραθέτουμε παρακάτω τις πληροφορίες που χρειάζεται όλοι να γνωρίζουμε,  όπως αυτές εγκρίνονται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και όπως απαιτεί η διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει στην μεταξύ μας σχέση με τους πολίτες.

👉Τονίζεται ότι ο Δήμος και Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, δεν επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ από το Πρόγραμμα αυτό ή την μισθοδοσία των 4 εργαζομένων.

Σας ευχαριστούμε 

Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΠΜΠΡΟΥ           Πρόεδρος ΟΚΠΑΔΒ -ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΙΖΗΣ                          ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΣ Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΖΑΣ                        ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΣ Κοινωνικών Δομών

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds