ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Πληρώνω όπως Πετάω: Ελληνικές εμπειρίες και ευρωπαϊκές πρακτικές»,Εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ,Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 στο Ξενοδοχείο TΙΤΑΝΙΑ

By  | 

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Πληρώνω όπως Πετάω: ελληνικές εμπειρίες και ευρωπαϊκές πρακτικές» όπου θα συζητηθούν οι προκλήσεις, οι ελληνικές και ευρωπαϊκές εφαρμογές του συστήματος Πληρώνω Όπως Πετάω, καθώς και οι δυνατότητες τιμολόγησης και συμμετοχής του κοινού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 9:30 στην αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ» στο Ξενοδοχείο TΙΤΑΝΙΑ  (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γ. Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μ. Γραφάκος, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Αυτοδιοικητικών Φορέων.

Το σύστημα «Πληρώνω όπως Πετάω» αφορά ένα διαφορετικό σύστημα χρέωσης των δημοτικών τελών στον τομέα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων, το οποίο και θα αποτελεί οικονομικό κίνητρο στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τη μείωση του όγκου των αποβλήτων τους και την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Η άρση των κύριων νομοθετικών φραγμών στην Ελλάδα για την εφαρμογή συστημάτων ΠΟΠ πραγματοποιήθηκε με τον Ν.4819/2021. Ο νόμος αυτός θεσπίζει το πλαίσιο με το οποίο οι Δήμοι θα μπορούν να διαμορφώνουν τα δημοτικά τους τέλη, ανάλογα με την ποσότητα των αποβλήτων που παράγει ο κάθε δημότης, και όχι βάσει των τετραγωνικών του ακινήτου του όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Στόχος είναι να αυξηθεί η χωριστή συλλογή απορριμμάτων, να μειωθεί η κατά κεφαλή παραγωγή υπολειμματικών αποβλήτων και να ενισχυθεί το ποσοστό ανάκτησης, με ταυτόχρονη μείωση του μέσου κόστους διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων.

Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds