Διάφορα

Ομιλία του Δρ. Ιωάννη Λύρα στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Περιστερίου

By  | 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, η ομιλία του Δρ. Ιωάννη Λύρα στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου. Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας έδωσε ομιλία με θέμα « Ανασχηματισμός εικόνας. Η ιδιότητα του ωραίου είναι ανθρώπινο δικαίωμα.» μέσω της οποίας επεσήμανε και ανέδειξε την ιδιαίτερη δύναμη της φυσικής ομορφιάς την οποία μπορεί να υποβοηθήσει και το έργο των πλαστικών Χειρουργών. Η αίθουσα του πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου γέμισε από όμορφες κυρίες και κυρίους , αφού το ενδιαφέρον που έδειξε η πόλη του Περιστερίου ήταν εντυπωσιακό. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δρ. Ιωάννης Λύρας τόνισε: «Η ανάγκη του Ανασχηματισμού της εικόνας είναι ανθρώπινο δικαίωμα.. όπως έλεγε ο δάσκαλος μου στην Βραζιλία πρωτοπόρος Ivo Pitanguy. Η καλλιτεχνική διάσταση της ευγενούς κοσμητικής ιατρικής είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης των δημιουργών από την αρχαία Ελλάδα και αλλού.. Αυτό το ιατρικό έργο μπορεί να θεωρείται και μέρος της γενικότερης καλλιτεχνικής δημιουργίας μιας χώρας αφού η ανάκτηση η απόκτηση της ομορφιάς κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία των ανθρώπων. Εμείς βοηθάμε τους ανθρώπους να έρθουν σε εσωτερική ειρήνη με το ίδιο τους τον εαυτό. Άλλωστε στις ημέρες μας η ομορφιά ( εσωτερική και εξωτερική) μας βοηθά ώστε να αντιμετωπίσουμε τις «ασχήμιες της καθημερινότητας μας»… ”.

Τον Δρ. Ιωάννη Λύρα προλόγισε η Κοινοτική Σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου κα Βικτώρια Παππά-Ραβανή και ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής αλλαγής του Δήμου Αθηναίων κος Χρήστος Τεντόμας και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτ. Προστασίας του Δήμου Περιστερίου κα Μαίρη Τσιώτα. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης και η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Περιστερίου παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, πολιτικοί , Δημοτικά και τοπικά στελέχη, επιχειρηματίες, και πολλοί άλλοι… Διακρίναμε: τον Βουλευτή κο Γιάννη Λομβέρδο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δήμου Περιστερίου κο Παναγιώτη Λύκο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Περιστερίου κο Τάσο Θεοδωράκο, τον Αντιπρόεδρο ΟΠΑΑΠ Δήμου Περιστερίου κα Ελίνα Ιατροπούλου, τον Γ.Σ. Ομοσπονδίας Εφοριακών κο Μπάμπη Καούκη, τον τ.Υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του Δήμου, τον Πρόεδρο του τμήματος AHEPA HJ-40 Ψυχικού « Αγία Φιλοθέη» κο Παναγιώτη Ριζόπουλο, την Υπεύθυνη Εθελοντισμού της ΔΗΜ. Τ.Ο Αγίου Δημητρίου κα Βιργινία Καβακιώτου, και πολλοίς ακόμη υποψήφιους Βουλευτές και Δημοτικούς Συμβούλους από ολόκληρη την Αττική.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds