Δήμος Κηφισιάς

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΝΟΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Δ.Δ. Ε Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

By  | 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Επιμορφωτικό εξ αποστάσεως Σεμινάριο Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας σε συνεργασία με την ΠΡΟΝΟΗ, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και ανάπτυξης υγιών στάσεων «BOYS & GIRLS PLUS», 25 Νοεμβρίου 2022 & 2 Δεκεμβρίου 2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας προτίθεται να διοργανώσει βιωματικό  διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο που αφορά το  Εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Aνάπτυξης Υγιών Στάσεων και Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων ουσιών σε εφήβους “BOYS & GIRLS PLUS”, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ», την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 & την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 17.30-20.30μμ.

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό (ηλικίας 13 – 19 ετών).

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus παρέχει στους πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς ένα σύνολο πρωτοπόρων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους και τους ευαισθητοποιούν στους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα μπορούν να αναπτύξουν ικανότητες αντίστασης στην πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει ήδη εγκρίνει την υλοποίησή του στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα προηγούμενα σχολικά έτη (τελευταία: η με Αρ. Πρωτ. ΄Έγκριση: Φ.2.1/ΕΧ/67671/154305/Δ7/29-11-2021 για το σχολικό έτος 2021-22). Αναμένεται η επανέγκρισή του και για τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Προϋπόθεση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση είναι η δέσμευση να υλοποιήσουν όλο ή μέρος του προγράμματος έως το τέλος της σχολικής χρονιάς κλιμακωτά ως εξής: κατ’ ελάχιστον εφαρμογή 3 ενοτήτων του προγράμματος των 45 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα τριών ημερών και άνω, ή εφαρμογή 6 ενοτήτων του προγράμματος των 45 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα έξι ημερών και άνω, ή πλήρης εφαρμογή των 6 ενοτήτων του προγράμματος των 135 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα έξι ημερών και άνω.

Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης σύγχρονης – διαδικτυακής επιμόρφωσης: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 & Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 για δυο τρίωρα και ώρες 17.30-20.30μμμέσω της πλατφόρμας zoom και είναι υποχρεωτική η παρουσία όλων. 

Ημερομηνίες ασύγχρονης επιμόρφωσης, maximum 20 συνολικά ώρες (εξαρτάται από το ρυθμό μελέτης), όπου παρέχεται η δυνατότητα επεξεργασίας και ανάγνωσης της μεθοδολογίας του υλικού σε ώρες που διευκολύνουν τους συμμετέχοντες, στον προσωπικό τους χρόνο, έως τις 15/12/2022.

Με την υλοποίηση της  σύγχρονης επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν άμεσα το πρόγραμμα στους μαθητές.

Οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης θα λάβουν συνολική βεβαίωση παρακολούθησης 26 ωρών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση και θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Κηφισιάς  (λόγω εντοπιότητας του Κέντρου).

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν προαιρετικές ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα zoom του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ή στον χώρο του Κέντρου, με αντικείμενο την υποστήριξή τους στον εκπαιδευτικό ρόλο, στην εφαρμογή του προγράμματος στους μαθητές, καθώς και στην επιμόρφωση σε άλλα προγράμματα αγωγής υγείας και  ενδιαφέρουσες θεματικές για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι ημερομηνίες και οι ώρες θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς.

• Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στην ομάδα είναι τα 25 άτομα.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  φόρμα συμμετοχής. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις23/11/2022, στον σύνδεσμο:  https://forms.gle/p4yT5pKNHyPivTJ87 

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν στα προσωπικά τους e–mails και θα λάβουν τον σύνδεσμο εισόδου στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ZOOM, τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την υλοποίηση του 1ου Σεμιναρίου.

H επιμόρφωση είναι σε συνεργασία με  τηνΥπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, κα Βαρβάρα Πετρίδου – Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, Γεωλόγος, M.Sc. Ωκεανογραφίας. 

Συντονίστρια του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η κα Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός MEd- Ψυχοθεραπεύτρια   – Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς -ΟΚΑΝΑ  «ΠΡΟΝΟΗ». Τηλ. επικοινωνίας : 2108082673 & email: vasoalexaki@pronoi.org.gr

Ολόκληρη η  ανακοίνωση και η  έγκριση της επιμόρφωσης έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο της κας Βαρβάρας Πετρίδου https://blogs.sch.gr/grperekvath/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds