Δήμος Κηφισιάς

Παρουσίαση βιβλίου:Μιχαήλ Μάνος 1808-1944

By  | 

Πλάι στους προσφυγικούς καταυλισμούς, η Αθήνα πρόβαρε τα δυτικότροπα ρούχα της, προσπαθώντας να κλέψει λάμψη από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. […]. Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, την εποχή που η ανέτοιμη Ελλάδα υποδεχόταν χιλιάδες ξεριζωμένους, στο Κεφαλάρι κτίζονταν ήδη υπερπολυτελή ξενοδοχεία… » (Σελ. 60).

🔹

» Εις περίβλεπτον θέσιν του Κεφαλαρίου και επί του μαγευτικού καταφύτου υψώματος, παρά την ρεμματιάν, κείται το Ξενοδοχείον Κόκκορη. […]. Το Όλον Ξενοδοχείον διαθέτει σήμερον περί τα 52 δωμάτια άνετα, ευάερα, ευρύχωρα και υγιεινά και με τελείαν επίπλωσιν, περατούμενον δε, θα έχη 110 δωμάτια… » (Σελ. 72-73).

🔹

«… συνήθιζαν να απολαμβάνουν το τσάι τους στα δύο ζαχαροπλαστεία της εποχής, ποτέ στου Σεργιάννη, πότε στο «Διεθνές» των αδελφών Μιλάνου, εκεί που συγκεντρωνόταν η κηφισιώτικη αστική τάξη του Μεσοπολέμου… » (Σελ. 81).

🔹

» Η Μητρόπολις (Κηφισιάς, στα χρόνια της κατοχής) παρέμενεν ανοικτή ημέραν και νύκτα παντί το αιτούντι. Το τηλέφωνο του επισκόπου (Ιάκωβος Βαβανάτσος) ήτο εις την διάθεσιν των πάντων».(Σελ. 275).

🔹

Αυτά και πολλά άλλα…Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ώρα 19.00Αίθουσα εκδηλώσεων ISA (πρ. Ξενοδοχείο Κόκκορη, μετέπειτα Ολυμπος)Πλ. Κεφαλαρίου, Κηφισιά

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds