ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-12 ΕΤΩΝ (ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ)- ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΓΛΥΚΟΥ

By  | 

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΓΛΥΚΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-12 ΕΤΩΝ  επαναλειτουργεί από Δεκέμβριο

Το εργαστήρι ζαχαροπλαστική ξεκινάει πάλι μετά από 2μιση χρόνια αναστολής λειτουργίας  λόγω covid-19 . Ημέρα διεξαγωγής Σάββατο  πρωί 10.00-12.00, 2 φορές τον μήνα.

Aυτή τη φορά ζαχαροπλάστισσες είναι ομάδα γιαγιάδων του ΚΑΠΗ που  θα μάθουν τα  παιδιά παραδοσιακά γλυκά μέσα από βιωματικό εργαστήριο, επιστρέφοντας στα αγνά Ελληνικά γλυκά σε μία προσπάθεια διατήρησης της κληρονομιάς μας.

Μέσα από αυτά τα εργαστήρια στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε την παρατήρηση, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα, τη συμμετοχή των παιδιών . · Να γνωρίσουν τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι μάγειρες και ζαχαροπλάστες αλλά και οι γιαγιάδες και παππούδες τα παλαιά χρόνια που δεν είχαν τις σημερινές ευκολίες. · Να γνωρίσουμε σύγχρονα και παλιά επαγγέλματα και να αναπτύξουμε διάφορες ιδέες χρησιμοποιώντας υλικά. · Να καλλιεργήσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγιεινή διατροφή μας χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.

Κατά διαστήματα θα συμμετέχουνε και σεφ Αρχιζαχαροπλάστες από την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Αρχιζαχαροπλαστών ώστε να συνδυάζεται και να συγκρίνονται οι μέθοδοι του τότε με το σήμερα.

Δηλώστε συμμετοχή στο  τηλ. 210-6135611 εσωτ.1018

    Β. Αρσένη-Λάμπρου

           ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ 

ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

& ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds