Περιφέρεια Β.Αττικης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου

By  | 

Γ. Πατούλης: « Με στοχευμένες και μετρήσιμες δράσεις, σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ειδικά αυτή την περίοδο δοκιμάζονται ιδιαίτερα»

200918 photo epimelitirio1

Η περαιτέρω τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας στο πλαίσιο και της συνεργασίας που ήδη έχει δρομολογηθεί με μετρήσιμα αποτελέσματα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Γρέντζελος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής,  ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην απόφαση του Περιφερειάρχη να διατεθεί το ποσό των 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένης Δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να ευχαριστεί τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα της θα είναι ιδιαίτερα θετικά και υποστηρικτικά για τους εργαζόμενους, ειδικά στην παρούσα δύσκολη περίοδο.

200918 photo epimelitirio2

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας και με δεδομένη την μεγάλη πίεση που υφίσταται το επιχειρείν στην Αττική εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, εξετάστηκε η δρομολόγηση και περαιτέρω δράσεων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εμπορικού ιστού του λεκανοπεδίου.

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό αλλά και σε δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα συμβάλουν στην ανάδειξη της καινοτομίας, της τεχνολογίας, αλλά και της ψηφιακής εξειδίκευσης των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης εστίασε στη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας που δρομολογεί η Περιφέρεια, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τα επιμελητήρια και άλλους επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί στην Αττική, ένα φυτώριο νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

«Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας. Με στοχευμένες και μετρήσιμες δράσεις θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ειδικά αυτή την περίοδο δοκιμάζονται ιδιαίτερα.

Σε αυτό το πλαίσιο προτεραιότητά μας είναι, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και άλλους επαγγελματικούς φορείς, να διαμορφώσουμε από κοινού ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών προκειμένου να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας της Αττικής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds