ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΞΥΡΑΦΑ- ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.11.2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (ΚΙΣΣΑΒΟΥ 11 – ΙΣΟΓΕΙΟ)

By  | 

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΥΗ ΞΥΡΑΦΑ- ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.11.2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (ΚΙΣΣΑΒΟΥ 11 – ΙΣΟΓΕΙΟ)

ΘΕΜΑ: “Πώς να κάνετε ανεξάρτητα τα παιδιά σας”- Δωρεάν σεμινάριο στη Σχολή Γονέων του Δήμου Βριλησσίων

Μετά από 2 χρόνια απουσίας από τις ζωντανές συναντήσεις λόγω Covid, η Εύη Ξυραφά επιστρέφει στη Σχολή Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, με ένα δωρεάν σεμινάριο απαραίτητο σε κάθε γονέα.

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρες 18.00-20.00, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Θέμα του σεμιναρίου: “Πώς να κάνετε ανεξάρτητα τα παιδιά σας πρακτικά, οικονομικά και ψυχολογικά”.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλους τους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, ώστε να γίνουν ανεξάρτητα και να ζήσουν τη ζωή τους ευτυχισμένα.

Το θέμα θα αφορά γονείς παιδιών κάθε ηλικίας, ακόμα και ενήλικων “παιδιών”.

Γιατί ανεξαρτητοποίηση;

Η ανεξαρτητοποίηση είναι μια πολυσύνθετη έννοια και μπορεί να επιτευχθεί σε κάθε ηλικία και όπως βλέπουμε πλέον, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί στην Ελλάδα.

Θέλετε φταίει η οικονομική κρίση και η ακρίβεια;

Η υπερπροστατευτικότητα των γονέων;

Το γεγονός ότι τα παιδιά δεν διδάσκονται από νωρίς βασικές δεξιότητες ζωής, όπως η αυτοπεποίθηση και η διεκδικητικότητα, οπότε δεν έχουν τα εφόδια για να σταθούν στα πόδια τους μόνοι τους;

Συνέπειες της εξάρτησης των παιδιών

Ό,τι από τα παραπάνω και αν είναι η αιτία, το σίγουρο είναι ότι δημιουργείται ένα πρόβλημα για την οικογένεια, αλλά και για την κοινωνία ως σύνολο.

Εφόσον τα παιδιά δεν γίνονται ανεξάρτητα στην ενήλικη ζωή, σημαίνει ότι χρειάζονται πάντα κάποιον για να εξαρτηθούν.

Ποιος θα είναι αυτός;

Πολύ συχνά οι ίδιοι οι γονείς, δευτερευόντως ένας σύντροφος, πολλές φορές ακατάλληλος ή κακοποιητικός, πιο σπάνια κάποιοι φίλοι κ.ο.κ.

Τι πρόβλημα δημιουργεί όλο αυτό;

Έναν φαύλο κύκλο εξάρτησης και εντέλει δυσαρέσκειας, συγκρούσεων και ανεκπλήρωτων προσδοκιών.

Ο άνθρωπος δεν έχει φτιαχτεί για να ζει εξαρτημένος και σίγουρα δεν είναι μια κατάσταση που οδηγεί στην ευτυχία.

Αν δεν ζει ανεξάρτητος, δεν μπορεί να εκπληρώσει το πλήρες δυναμικό του, αλλά δεν μπορεί να καλύψει ούτε και πιο βασικές ανάγκες μόνος του, όπως είναι η ασφάλεια  – οικονομική και συναισθηματική- και φυσικά ανάγκες του Εγώ, όπως είναι η εκτίμηση, το κύρος, η αναγνώριση κ.τ.λ.

Πιο απλά, δεν είναι στη φύση μας να ζούμε εξαρτημένοι και αν το κάνουμε, γινόμαστε δυστυχείς και μεταδίδουμε μιζέρια και γκρίνια στους γύρω μας, επηρεάζοντας αρνητικά τις σχέσεις μας.

Θέλετε να σπάσετε αυτό τον φαύλο κύκλο εγκαίρως;

Ή ακόμα καλύτερα να μην μπείτε ποτέ σε αυτόν;

Μην χάσετε το σεμινάριο της Εύης Ξυραφά, αυτή την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, που θα αναλύσει σε βάθος το θέμα. Θα είναι μια εμπειρία βαθιά διαφωτιστική.

Θέματα του σεμιναρίου

– Τι σημαίνει πραγματική ανεξαρτητοποίηση;

– Γιατί είναι δύσκολο να επιτευχθεί στην Ελλάδα;

– Τι συνέπειες έχει  – οικονομικές , ψυχολογικές και πρακτικές – για κάθε οικογένεια η εξάρτηση των παιδιών;

– Τι συνέπειες έχει για την κοινωνία;

– Τι σημαίνει ο όρος “Μαθημένη ανικανότητα” και γιατί μας αφορά όλους;

– Do’s and Dont’s για τους γονείς που θέλουν να κάνουν ανεξάρτητα τα παιδιά τους

Τα οφέλη του σεμιναρίου

             Θα δώσει πολύτιμη γνώση για το τι συντελεί στην ανεξαρτητοποίηση των παιδιών και πόσο σημαντική είναι για την ευτυχία τους.

             Θα προσφέρει αφύπνιση στους γονείς που, ενώ έχουν καλές προθέσεις απέναντι στα παιδιά τους, κάνουν λάθη από αγάπη, που τελικά ζημιώνουν τα παιδιά τους και τους ίδιους και τη σχέση μεταξύ τους.

             Θα αποκαλύψει τις παγίδες που κρύβει η ανατροφή των παιδιών και πόσο πολύτιμο είναι να μάθουν να λένε ΟΧΙ, χωρίς τύψεις και ενοχές.

             Θα δώσει πρακτικά εργαλεία στους γονείς για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις συμπεριφορές των παιδιών τους.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Εύη Ξυραφά είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας. Έχει 20ετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων, σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Είναι δημιουργός του Believe in You, που έχει σαν όραμα να μεταδώσει τη γνώση για δεξιότητες ζωής σε όλο τον κόσμο. Από το 2013 διοργανώνει σεμινάρια ανοιχτά στο ευρύ κοινό, σε όλη την Ελλάδα, για βασικές δεξιότητες ζωής όπως η θετική σκέψη, η αυτοπεποίθηση, η επικοινωνία, η συναισθηματική νοημοσύνη.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του Believe in You, έχει εμπνεύσει πάνω από 6 χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν την αλλαγή που χρειάζεται, για να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται.

Το 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα το βιβλίο της με τίτλο “Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής”.

Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 18.00, στο  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (ΚΙΣΣΑΒΟΥ 11-ΙΣΟΓΕΙΟ) για τη 2η δωρεάν ομιλία της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, για τη σεζόν 2022-23.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds