ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Πεντέλης με 60 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν στην Εθελοντική Αιμοδοσία της 23/10

By  | 

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών διεξήχθη, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Κολυμβητήριο Μελισσίων, μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης, η 12η των τελευταίων 32 μηνών, που συνδυάστηκε με δράση Ενημέρωσης και Εγγραφών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, αλλά και λήψη δειγμάτων μυελού όσων προσεφέραν εθελοντικά.

Η ομάδα Οργάνωσης της Αιμοδοσίας του Δήμου, με Συντονιστές το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Καρβουνάκη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Μητροπούλου, με πρωτοβουλίες της για άλλη μια φορά κατάφερε να κινητοποιήσει τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου μας, οι οποίοι έδωσαν το παρόν δυναμικά για μία ακόμη φορά.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος και 4 δείγματα μυελού των οστών. Το αίμα που συγκεντρώνεται ενισχύει την Τράπεζα Αίματος του Δήμου και είναι διαθέσιμο σε κάθε δημότη που μπορεί να το έχει ανάγκη. Με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών αντιμετωπίζονται κακοήθη νοσήματα, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, αλλά και καλοήθη, όπως η μεσογειακή και η δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Η Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, που διασφάλισε την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων ασφαλείας, για την προστασία των αιμοδοτών.

Δίπλα στους εθελοντές αιμοδότες, στο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και στο προσωπικό του Δήμου Πεντέλης βρέθηκε η Δήμαρχος, η οποία είναι και εθελόντρια αιμοδότης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Μητροπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Λαζή, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Καρβουνάκης.

Τις αίθουσες του Κολυμβητηρίου, όπου και διεξήχθη η Εθελοντική Αιμοδοσία κόσμησαν με τις χαρούμενες ζωγραφιές τους, που ήταν γεμάτες μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας, οι μικροί μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά κατά τη διάρκεια της δράσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία σημαντική πράξη προσφοράς στους συνανθρώπους μας   Χαρίζει Ζωή από τη δική μας Ζωή.  Η Δημοτική μας Αρχή, τηρώντας απαρέγκλιτα το κοινωνικό της πρόγραμμα της και έχοντας σαν βασική αρχή την προσφορά και τον εθελοντισμό συνεχίζει τις δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας.  Σήμερα διοργανώνουμε την 12η δράση Αιμοδοσίας μέσα σε 32 μήνες.

Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά τους εθελοντές αιμοδότες, των οποίων η αδιάλειπτη ανταπόκριση και προσφορά σε κάθε μας κάλεσμα είναι συγκινητική. Ευχαριστώ επίσης όλους όσοι συμμετείχαν στη νέα μας πρωτοβουλία για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, που όπως το αίμα βοηθά όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Ευχαριστώ την ομάδα που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της Αιμοδοσίας, τη συναρμόδια Αντιδήμαρχο Γεωργία Μητροπούλου, την υπάλληλο του Δήμου μας Ντόρα Σαπουνά και τις εθελόντριες Αγγελική Βλάχου και Μαρία Χατζηνικολάου, το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, τη γιατρό κα Μουρατίδου, καθώς και όλους τους τεχνολόγους και  νοσηλευτές, για την άψογη διοργάνωση και την ακέραια τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Μητροπούλου από την πλευρά της τόνισε:

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας, το προνόμιο να λεγόμαστε άνθρωποι, η ευθύνη να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπο, η συνειδητοποίηση της ανάγκης, ο σεβασμός στη ζωή.

Μη διστάζετε να γίνετε εθελοντές αιμοδότες, ελάτε να ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να γίνετε δότες μυελού των οστών, λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, δίνουν ζωή σε ένα άνθρωπο.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους, που τιμούν και στηρίζουν με την ανταπόκριση και την προσφορά τους την εθελοντική αιμοδοσία».

Ο Δήμος Πεντέλης ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την ευγενική της χορηγία.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds