ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΝΔ στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης”

By  | 

Επίσκεψη στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων, από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Βουλευτή Νοτίου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη, τον Οργανωτικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιο Κορομηλά, τον Γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία Κώστα Λολίτσα. Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημαρχείο όπου τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσο Μαυρίδη με τον οποίο συνομίλησαν για τα ζητήματα καθημερινότητας, για τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στον Δήμο,  για θεσμικά ζητήματα και γενικότερα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατόπιν ο Γραμματέας και τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης- Πεύκης όπου τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής Θεόδωρος Ρίκκου, ο Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Κόντος η εκπαιδευτικός Γεωργία Χαλαζωνίτου και η ψυχολόγος Μανουέλα Καΐα – Καγιοπούλου. Πρόκειται για ένα από τα δύο σχολεία για άτομα με προβλήματα ακοής που λειτουργούν στην Αττική και εξυπηρετεί παιδιά από όλη την Αττική, ενώ διαθέτει ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, που βοηθούν πολύπλευρα τα παιδιά στην ανάπτυξη της εκπαίδευσής τους. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το πλαίσιο που ισχύει γύρω από την εκπαίδευση των κωφών και βαρήκοων ατόμων, με σκοπό την ολική ένταξη τους στην κοινωνία και την εργασία. Το σχολείο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα διδάσκουν την αυτονομία, ενώ το προσωπικό του σχολείο τόνισε πόσο σημαντική η έγκαιρη ενημέρωση στους γονείς ώστε να εντάσσονται τα παιδιά από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται στα προγράμματα.

Ο Γραμματέας συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωση και την σπουδαία προσφορά τους, ενώ τόνισε το σημαντικό έργο που έχει γίνει από το Υπουργείο Παιδείας ως προς την ειδική αγωγή τόσο με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τη δημιουργία 1000 οργανικών θέσεων κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στα γενικά σχολεία, την αναδιαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ΚΕΔΑΣΥ και τις προσαρμογές διδακτικών βιβλίων στη γραφή Braille.  Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν στο εμπορικό κέντρο του Δήμου συνομιλώντας με εμπόρους, καταστηματάρχες και εργαζομένους.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: «Οι πολίτες δεν χρειάζονται λόγια. Χρειάζονται λύσεις, πολιτικές που αλλάζουν την καθημερινότητα τους προς το καλύτερο, αλλά και αξιοπρεπείς ανθρώπους, που να τους εμπιστεύονται να τους εκπροσωπούν βλέποντας καθημερινά στη ζωή τους το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών τους. Αυτό είναι που έχει αποδείξει πρώτος στον τρόπο που πολιτεύεται και κινείται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θέλω να επισημάνω είναι πόσο σημαντικές είναι αυτές οι επισκέψεις. Κάθε φορά που τις κάνουμε καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικές είναι. Πρώτον γιατί τιμούμε τους ανθρώπους που έχει επιλέξει ο κόσμος και αυτό πρέπει να το δείχνουμε και στην καθημερινότητα, αλλά και με αυτές τις επισκέψεις. Δεύτερον δεν είναι αυτονόητο, παρόλο που το κάνουμε πάντα, ότι ακούμε όλα τα προβλήματα. Πρέπει να τα ακούμε από την πηγή. Και τρίτον, να τονίσουμε ότι η αποκέντρωση δεν είναι στόχος μόνο για την Περιφέρεια -που είναι κι εκεί πράγματι πολύ μεγάλος στόχος και πρέπει να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό- αλλά και εντός Αττικής».

          Ο κ. Μαυρίδης από την πλευρά του δήλωσε σχετικά: «Με τη σημερινή Κυβέρνηση, για πρώτη φορά υπήρξε ουσιαστική και η μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση έργων για τους Δήμους μέσα από προγράμματα όπως το Τρίτσης, το Φιλόδημος, αλλά και τα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου, τα οποία ενθάρρυναν στην πράξη τους Δήμους να υποβάλουν προτάσεις και μελέτες για έργα που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών. Συζητήσαμε τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής, για τα οποία προωθούνται λύσεις από την Κυβέρνηση, ενώ είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις δικές μας πρωτοβουλίες στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. Με την ιδιότητα τόσο του Δημάρχου, όσο και του Γενικού Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής αναφέρθηκα στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, αλλά και στις σημαντικές δυνατότητες που έχει. Επίσης, χαρήκαμε ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρότασής μας να επισκεφθεί η αντιπροσωπεία της ΝΔ το Ειδικό Σχολείο που εδρεύει στον Δήμο μας. Ένα σχολείο θα έλεγα πρότυπο, που υπηρετεί επάξια τον θεσμικό του ρόλο εξυπηρετώντας τις ανάγκες όλου του Λεκανοπεδίου της Αττικής και χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής. Πολιτεία και Δήμος προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο και είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα.»

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds